Siirt 2. Kültür Şenliği - Son Dakika
Yerel

Siirt 2. Kültür Şenliği

Siirt 2. Kültür Şenliği

Siirt'te Özel Celal Değer İlköğretim Okulu ile Irak'taki Işık Koleji tarafından 2.Kültür Şenliği düzenlendi.

15.03.2013 18:03

Siirt'te Özel Celal Değer İlköğretim Okulu ile Irak'taki Işık Koleji tarafından 2. Kültür Şenliği düzenlendi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen şenlikte etkinliğe katkıda bulunanlara plaket veren Vali Vekili Gürbüz Saltaş, bu tür kültürel etkinliklerin barış ve kardeşliği pekiştirdiğini belirterek, emeği geçenleri kutladı. Çocukları Irak'taki okullarda öğretmenlik yapan Siirtli anne ve babalara plaketlerini veren Vali Yardımcısı Mustafa Pala da, Türk bayrağını bütün dünyada dalgalandıran öğretmenlere ve ailelerine teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devamlı yapılmasını istedi.

Özel Celal Değer İlköğretim Okulu Müdürü Şeref Aydur, Mevlana'nın "Ne olursan ol yine gel" dediğini, dünyanın dört bir yöresinde açılan Türk okullarının da "ne olursan ol biz geleceğiz" dediklerini belirtti. Kültür şölenini Türkçe olimpiyatlarından esinlenerek düzenlediklerini söyleyen Aydur, "Anadolu'nun bağrında yetişen hak erlerini dünyanın dört bir tarafına gönderiyoruz. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle dünyanın 150 ülkesine giden Anadolu'nun yağız delikanlıları, gittikleri yerlere sevgi, kardeşlik ve hoşgörü tohumları ekiyorlar. Bu çerçevede Irak'a giden çok kıymetli öğretmenlerimiz de gönül saksılarında yetiştirdikleri çiçeklerden bir demet gül ile bugün aramızdalar" dedi.

Işık Kolejleri Müdürü ve Feza Eğitim Kurumları Kültürel Sosyal İşler Sorumlusu Hüseyin Akça ise, Irak'ta anaokulundan üniversiteye kadar 30'dan fazla eğitim kurumları bulunduğunu ve buralarda görev yapan öğretmenlerin selamlarını getirdiğini söyledi.

Şölende Irak'ın çeşitli kentlerinde bulunan Türk okullarından gelen öğrenciler, Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılar seslendirdi. Bazı öğrencilerin şiir dinletilerinin yanı sıra Gaziantep halk yöresi oyunları da sergilendi. İki öğrencinin günümüz gençleri arasında Türkçe'nin dejenere edilmesini konu alan mini skeci ilgiyle izlendi. Şenlik protokol üyelerinin konuk öğrenci ve öğretmenlere hediyelerini vermesinin ardından hep birlikte "Yeni Bir Dünya" adlı şarkının okunması ile sona erdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt 2. Kültür Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement