Siirt Tso'da İhracatın Artırılması Semineri Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Siirt Tso'da İhracatın Artırılması Semineri Düzenlenecek

Siirt Tso\'da İhracatın Artırılması Semineri Düzenlenecek

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, bölge ülkeleriyle ticaretin artırılması için tüm üyelerin katılımıyla bir seminer düzenleneceğini söyledi.

09.05.2014 16:01

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, bölge ülkeleriyle ticaretin artırılması için tüm üyelerin katılımıyla bir seminer düzenleneceğini söyledi.

Kuzu, ihracatta sağlanan devlet yatırımları ve Türk ürünlerinin yurt dışında markalaşması ve yerli malı imajının yerleştirilmesi için çalışma başlattıklarını bildirdi. Kuzu, "Irak ve İran başta olmak üzere zengin Ortadoğu pazarına yakın olan Siirt'in bu imkanlardan istifada edebilmesini sağlamak için Tüccar ve sanayici iş adamlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Siirt'te ihracat seviyesinin yükselmesi, bölge ülkeleri ile yapılan ticaretin ve ihracatın artmasına, dış ticaret ile ilgili firma ve kuruluşların katılımıyla seminer tertipleyerek bu pazardan nasıl istifade edebileceğimizi konuşacağız. Ayrıca, İhracatta sağlanan devlet yardımları, Türk ürünlerinin yurt dışında markalaşması, Türk malı imajının yerleştirilmesi ve Türkiye'nin uluslararası pazarda, kendi markalarıyla ayakta durabilen global bir oyuncu olması amacıyla oluşturulan destek platformu olan TURQUALITY'nin marka, tanıtım ve tasarım destekleri anlatılacak. Uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesi, Pazar araştırması ve pazara giriş desteği, çevre maliyetleri ve yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesi, İş dünyası için ticari bilgiye erişim, ülke masaları, pazar araştırması, pazarına ihraç imkanları konularının ele alarak seminer düzenleyeceğiz. Bu konuda tüm üyelerin katılımını bekliyoruz" dedi.

Kuzu, yapılacak seminerin, 13 Mayıs 2014 tarihinde 14.30 ile 17.30 saatleri arasında Siirt Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılacağını sözlerine ekledi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt Tso'da İhracatın Artırılması Semineri Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement