Silvan'da Üst Geçit İstemi - Son Dakika
Yerel

Silvan'da Üst Geçit İstemi

Silvan\'da Üst Geçit İstemi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki Bağlar ve Yenişehir Mahalleleri'nde üst geçitin olmamasına tepki gösteren vatandaşlar, kavşaklara üst geçit yapılmasını istedi.

10.10.2013 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki Bağlar ve Yenişehir Mahalleleri'nde üst geçitin olmamasına tepki gösteren vatandaşlar, kavşaklara üst geçit yapılmasını istedi.

Silvan'da, Malabadi Anadolu Lisesi ile METEM Anadolu Lisesi öğrencileri, okul kavşaklarına üst geçidin yapılmamasından dolayı tepkilerini dile getirdi. Malabadi Anadolu Lise ve METEM Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenciler, Bağlar ve Yenişehir Mahalleleri'ndeki karayolunda sık sık trafik kazalarının meydana geldiği belirterek can kaybının yaşandığı kavşaklara üst geçit yapılmasını istedi.

Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, yeni eğitim öğretim yılının açılmasıyla Silvan Diyarbakır Karayolunda sık sık trafik kazalarının meydana geldiğini söyledi. Kaymakam Sönmezay, "Silvan Belediyesi yanında bulunan kavşakla Silvan Devlet Hastanesi ve Sanayi Sitesi'ne giden kavşağa acilen üst geçit yapılması için Karayolları 9. Bölge Müdürlüğüne talep yazımızı gönderdik. Daha öncede üst geçitle ilgili taleplerde bulunulmuştu. Bu yola bir çare bulalım" dedi.

Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede de göreve geldikleri günden bu yana karayolu güzergahında bulunan kavşaklara üst geçitlerin yapılması taleplerinde bulunduklarını söyledi. Erdede, "Ancak bu taleplerimiz şimdiye kadar göz ardı edildi. Şehir içi hız limiti 90 kilometre olacak. Vatandaş karşıdan karşıya geçemiyor, hız limiti 90 kilometre olduğunda karşıya nasıl geçecekler? Şehir gelişen ve büyüyen bir kent, şimdiden bazı tedbirler alınmazsa kötü sonuçlarla karşı karşıya kalacağız. Gerekli önlemleri şimdiden almamız gerekiyor" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa ise yeni eğitim öğretim yılının başladığını, karayolunda yoğun bir trafik akışının olduğunu söyledi. Erboğa, "Bu trafik akışı bizi de endişelendiriyor. Her gün binlerce öğrencimiz okula gidip geldiği sırada karayolunda araçları hızlı geçişi sırasında tehlike yaşıyor. Biz de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerekli yazışmalarımızı yapıp, tedbir alınmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bağlar Mahallesi Muhtarı Adil Sevilir, insanların, karşıdan karşıya geçmek için ölüm oyunu oynadığını söyledi. Sevilir, "Silvan'ın trafik yoğunluğunun olduğu bölgelerin başında gelen Diyarbakır Caddesi Malabadi Anadolu Lisesi kavşağıyla 1 No'lu Sağlık Ocağı'nın bulunduğu karayolu üzerine üst geçitler yapılmazsa her gün ölümler yaşanacaktır. Geçmişte de olduğu gibi yine ölümlü veya yaralamalı trafik kazaları yaşanacaktır. Vatandaşların orta refüjlerin açık olması nedeniyle karşıdan karşıya geçmeleri ve trafik kurallarına olan duyarsızlıkları, insanı hayrete düşürüyor" Yetkililerin bir an önce üst geçit ve orta refüjler için önlem almalıdır" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silvan'da Üst Geçit İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement