Simav'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Simav'dan Kısa Kısa

Simav'a bağlı Beyce beldesi Belediye Başkanı Yunus Gümüş, ilçede 150 yatak kapasiteli olarak inşa edilecek hastane binası için arazi bağışlayabileceklerini bildirdi.

28.01.2012 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Simav'a bağlı Beyce beldesi Belediye Başkanı Yunus Gümüş, ilçede 150 yatak kapasiteli olarak inşa edilecek hastane binası için arazi bağışlayabileceklerini bildirdi.

Gümüş, AA muhabirine, Sağlık Bakanlığının inşa ettireceği hastane için en az 30 dekar Hazine arazisi arandığını söyledi.

Beldenin ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunduğunu belirten Gümüş,

"Simav-İzmir karayolundaki 57 dekar mera arazisini, Sağlık Bakanlığı uzmanları gelip incelesin. Uygun görülmesi halinde bu araziyi mera vasfını kaldırmayı da taahhüt ederek hiçbir bedel talep etmeden bağışlamaya hazırız" dedi.

Gümüş, teklif ettikleri arazinin karayoluna 100 metre uzaklıkta bulunduğunu dile getirerek, burasının hastane yapımına uygun olduğunu sözlerine ekledi.

-Köylerin yol ve içme suyu sorunları çözüldü

(fotoğraflı)

AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, geçen yıl KÖYDES Projesinden sağlanan 1 milyon 44 bin 578 lira ödenekle 6 köyün yol, 9 köyün ise içme suyu sorunlarının çözüldüğünü bildirdi.

Yağcı, AA muhabirine, köylerin altyapı sorunlarının çözülmesi için geçen yıl önemli miktarda ödenek aktarıldığını söyledi.

Projeden aktarılan 718 bin 578 lirayla Yağıllar- Akpınar, Gılmanlar-Maksutlar arası yollar ve Kiçir, Koyunoba, Kurduman, Başkonak, Yavu ve Ortaca köy yollarının asfaltla kaplandığını belirten Yağcı, "326 bin lira ödenekle de Hamzabey, Dereyüzüdere ve Hıdırdivan köylerinde içme suyu sondaj çalışması yapıldı. Çakırlar, Ihlamur, Aşağı Dolaylar, Pulluca ve Bedirler köylerinde içme suyu soruna çözüm amacıyla terfi hattı, terfi binası gibi çalışmalar yapılarak köylüler sağlıklı içme suyuna kavuşturuldu" dedi.

Yağcı, İl Özel İdaresinden Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılan 2 milyon 811 bin 534 lirayla köylerde önemli çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.

-İl Özel İdaresine ait binaların yıkılması bekleniyor

(fotoğraflı)

Kütahya İl Genel Meclisi Üyesi Ali Osman Ergün, Simav'da İl Özel İdaresine ait bazı binaların, geçen yıl meydana gelen depremde ağır hasar gördükleri için yıkılmasının beklendiğini bildirdi.

Ergün, AA muhabirine, depremin, idareye ait Kışla Caddesi'ndeki 4 katlı iş merkezi ve Eynal Kaplıcaları'ndaki 32 yatak kapasiteli termal tesislerde hasara yol açtığını söyledi.

Bu iki binada ağır hasar tespit edildiği ve boşaltıldığı bilgisini veren Ergün, "Önümüzdeki günlerde bu binalar yıkılacak. İş merkezinin yerine yenisi yapılacak. Termal tesislerin arsası ise yeniden tesis inşa edilmesi koşuluyla Simav Belediyesine verilecek" dedi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Simav'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement