Gaziantep'in İslahiye ilçesinde evlerde kalan Suriyeli 500 aileye, "Şimdi Suriye'ye Yardım Zamanı" kampanyası kapsamında gönderilen yardım malzemesi dağıtıldı.
İslahiye Müftüsü Osman Şekerci, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın düzenlediği kampanya çerçevesinde Ankara'dan getirilen 500 koli gıda, 500 koli mutfak malzemesi, 25 kilogramlık 500 torba un ve 500 battaniyenin, evlerde yaşayan Suriyelilere teslim tutanağıyla dağıtıldığını belirtti.
Yardım malzemelerinin, cami imamlarınca belirlenen Suriyelilere evlerinde teslim edildiğini kaydeden Şekerci, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak amacımız, Suriyeli mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek, bir nebze de olsa yaralarını sarmak ve vatandaşlarımızın özveriyle yaptıkları yardımları yerine ulaştırmaktır" dedi.
İslahiye ilçe merkezindeki değişik mahallelerde yaklaşık 2 bin 500 Suriyelinin ikamet ettiği bildirildi. - GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › 'Şimdi Suriye'ye Yardım Zamanı' Kampanyası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.