Sinop'ta Çeşme Açılışı - Son Dakika
Yerel

Sinop'ta Çeşme Açılışı

Sinop\'ta Çeşme Açılışı

Sinop’ta yapımı önceki aylarda gerçekleştirilen ve vatandaşların hizmetine sunulan çeşmenin açılışı bugün gerçekleştirildi.

11.12.2015 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta yapımı önceki aylarda gerçekleştirilen ve vatandaşların hizmetine sunulan çeşmenin açılışı bugün gerçekleştirildi.

Kaleyazısı'nda bulunan çeşmenin açılışına Sinop Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sinop Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel, Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yaşar Yılmaz, Sinop Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erol Derici, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu ve birçok kamu kurum ve kuruluş amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasında Başkan Ergül kendi çocukluk dönemlerinde de açılışını yaptıkları çeşmenin yerinde bir çeşme bulunduğunu hatırlattı. Bunun sadece bir sembol olduğunu ve projelerin bununla sınırlı olmadığını söyledi. Ergül, "Bundan sonra yapılacak işler bununla sınırlı değil, bu sadece bir semboldür. Yeni senede Sakarya Caddesi'ni yayalaştırma projesi var. Bunun projesi parası, her şeyi hazır. Sakarya Caddesi'ni tamamladığımızda, insanların gezebildiği, oturup çay içebildiği güzel bir yer olacak. Sahil düzenlememiz var cezaevi, buzhane onun önündeki 22 dönüm ve devamında 10 dönüm yerde güdümlü proje yapacağız. Bakın şimdi çok güzel bir Sinop var içme suyumuz var, kanalizasyonumuz yüzde 99 bitti, imar planımız bu ay sonu itibarı ile son. Dört tane köyümüz var. Onları kentimize katacağız ve Sinop 50 binlik duygusal eşiği geçmiş olacak. Şöyle bir çalışmamız var: Onu paylaşalım Ada Mahallesi çok fazla büyüdü. Bugün Ada Mahallesi'nin nüfusunu ben 20 bin biliyordum 22 bine çıkmış. Şimdi bizim kazalar baktığımız zaman 3 bin 4 bin civarında. Şimdi Ada Mahallesi'ne bakıyorsun 22 bin nüfus olan bir yer tek muhtarlıkla yürütmek zor oluyor. Şimdi Ada Mahallesi'ni ikiye ayırma çalışmalarımız başladı. Bu çeşmeye emeği gecen tüm düşünce sahiplerine de bunu bu noktaya getirenlere de başta Erol Derici ve Adem Koca olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür hizmetler bundan sonrada devam eder diyorum" dedi.

Sinop Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erol Derici çeşmenin yapılış fikrinin ortaya çıkışını ve emeği geçenleri ve çeşmenin yapılış sürecini anlattı. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sinop'ta Çeşme Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement