Sinop'ta Yılın İlk Tsm Konseri - Son Dakika
Yerel

Sinop'ta Yılın İlk Tsm Konseri

Sinop\'ta Yılın İlk Tsm Konseri

Sinop Kültür Sanat ve Musiki Derneği bu yılın ilk sanat müziği konserini verdi.

16.01.2012 14:07

Sinop Kültür Sanat ve Musiki Derneği bu yılın ilk sanat müziği konserini verdi.

Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen "Yeni Yıla Merhaba Konseri"ne sanat müziği tutkunları büyük ilgi gösterdi. Konsere Vali Dr. Ahmet Cengiz, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Osman Erduran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, bazı kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 12 saz ve 25 ses sanatçısının sahne aldığı konserde Türk sanat Müziği'nin unutulmaz eşsiz parçaları solo ve koro olarak seslendirildi. Şef Emine Tosun'un yönettiği konserin sunuculuğunu ise Leyla Yıldırım yaptı. Konserde bir ara taksim ve iki peşrevle birlikte toplam 20 parça seslendirildi. Konser bitiminde izleyenler sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.

Konser bitiminde Vali Dr. Ahmet Cengiz, tüm sanatçılar adına Şef Emine Tosun'a bir buket çiçek verdi. Tüm sanatçıları kutlayan Vali Cengiz, yaptığı konuşmada: "Geçen yıl ki konserlerde aramızda olup bu yıl içerisinde kendisini kaybettiğimiz değerli sanatçı hocamız Rasim Çelik'i saygıyla anıyoruz. Kendisine Allah tan rahmet diliyorum. Bu tür etkinliklerde hep yer almayı arzuluyorum ve fırsat buldukça katılıyorum. Halk Eğitim Merkezi'ni dolduran Sinoplu sanatseverlerin katılımıyla gerçekten güzel bir konser oldu. Bizlere bu güzel müzik ziyafetini sunan sanatçılarımızı tebrik eder, kendilerine teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Sinop'ta yılın ilk sanat müziği konserini verdiklerini belirten Sinop Kültür Sanat ve Musiki Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yurteri, dernek olarak 2012 yılında düzenleyecekleri konserlerle sanatseverlere müzik ziyafeti sunmaya devam edeceklerini söyledi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sinop'ta Yılın İlk Tsm Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement