Şişli'de "4+4+4"E Karşı İmza Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Şişli'de "4+4+4"E Karşı İmza Kampanyası

Eğitim ve Bilim İş Görenleri (Eğitim-İş) Sendikası İstanbul 1 No'lu Şubesi'nce zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran ve kamuoyunda "4+4+4" olarak bilinen yasanın iptali için imza kampanyası başlatıldı.

06.09.2012 16:00

Eğitim ve Bilim İş Görenleri (Eğitim-İş) Sendikası İstanbul 1 No'lu Şubesi'nce zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran ve kamuoyunda "4+4+4" olarak bilinen yasanın iptali için imza kampanyası başlatıldı.

Büyükdere Caddesi'nde başlatılan imza kampanyası öncesi açıklama yapan Eğitim-İş İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Erkan Aksoy, "4+4+4" olarak bilinen yasanın ideolojik hedefler doğrultusunda hazırlandığını iddia etti.

Eğitim sisteminde kargaşa yaşandığını savunan Aksoy, ulusal düzeydeki eğitim sisteminin piyasa koşullarında sunulduğunu söyledi.

Aksoy, "Bilimsel çalışmalar, 6 yaş öncesi çocukların beynindeki bilimsel yapıların okul temelli akademik öğrenme için yeterli olmadığını ortaya koyuyor. Bu halde, 66 ay konusundaki ısrar ilginçtir. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e sesleniyoruz; '4+4+4' eğitim sistemine yönelik haklı eleştiri ve önerileri dikkate alın" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, slogan atan sendika üyeleri, vatandaşlardan imza talebinde bulundu.

Muhabir: Uğur Aslanhan/ Nurhan Çorlu

Yayıncı: Nurettin Coşkun - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şişli'de '4+4+4'E Karşı İmza Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement