"Sivas, Tarımda Daha İyi Noktalara Gelecek" - Son Dakika
Yerel

"Sivas, Tarımda Daha İyi Noktalara Gelecek"

"Sivas, Tarımda Daha İyi Noktalara Gelecek"

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) Küçük Ölçekli Altyapı Bileşeni kapsamında uygulanan Altınyayla ilçesi 'Yağmurlama Sulama Sistemi Projesinin' tanıtımı yapıldı.

23.03.2012 15:34

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) Küçük Ölçekli Altyapı Bileşeni kapsamında uygulanan Altınyayla ilçesi 'Yağmurlama Sulama Sistemi Projesinin' tanıtımı yapıldı.

Sivas İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda, Vali Ali Kolat,

Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, Altınyayla Kaymakamı Cemil Öztürk'ün katıldığı toplantıda projenin faydaları anlatıldı. Toplantının açılışı konuşmasını yapan Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü ve Proje Kontrol Amiri Fahri Keskin, projenin genel amacının Kayseri, Sivas, Yozgat iş ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik tarımsal altyapı hizmetlerinin kalitesinin arttırılarak bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlamak olduğunu belirtti. Keskin, "Projenin özel amacı ise Sivas Altınyayla ilçesinde tarımsal hizmet sunma kapasitesinin yenilikçi yöntemler ile arttırılarak, yörede daha az su kullanılarak ürün kalitesinin ve veriminin arttırılmasının sağlanmasıdır. Altınyayla ilçe merkezine ait 2 bin 851 dekar tarım arazisi yağmurlama sulama sistemine kavuşacaktır" diye konuştu. Toplantıda konuşan Vali Ali Kolat ise, Sivas'ın tarım ve hayvancılık bakımından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, "İlimizde Özel İdare olarak tarımsal alanda önemli projeler uyguladık ve sonuçlarını çok güzel şekilde alıyoruz. Altınyayla ilçemiz için hazırlanan bu proje de, ilçenin tarımsal kalkınmasına önemli destek de bulunmuş olacak" dedi. Kolat, Sivas'ta sulama kanalı, gölet ve baraj yapımında büyük mesafeler kat edildiğini ifade ederek, "Ne kadar çok sulanabilir arazi olursa ürün çeşitliliğimiz o kadar artacak. İnşallah tarımda Sivas daha iyi noktalara gelecek" ifadelerini kullandı. Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan ise İl Özel İdare'nin tarımsal hizmetlere verdiği öneme dikkat çekerek,

Sivas'ın tarım master planını çıkarmak için farklı uygulamalara gidileceğini söyledi.

İlçelerde yapılan göletlerin daha modern şekilde tarıma kazandırılarak, su ve enerjiden tasarruf edilmesine imkan sağlanacağını kaydeden Ayhan, Altınyayla ilçesi Yağmurlama Sulama Sistemi Projesi'ni çok anlamlı bulduğunu belirtti.

Ayhan, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, bundan sonra daha güzel çalışmalar yapacaklarını kaydetti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Sivas, Tarımda Daha İyi Noktalara Gelecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement