Siverek'te ilköğretim okulları arasında düzenlenen Küçükler Futbol Turnuvası sona erdi.
Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından bir süre önce başlatılan turnuvaya merkez ve köylerden 15 ilköğretim okulunda öğrenim gören öğrencilerin oluşturduğu takımlar katıldı.
Özel bir halı sahada yapılan final maçında rakibini mağlup eden Şirinkuyu İlköğretim Okulu şampiyon, İsmet Paşa İlköğretim Okulu ikinci, Cebeci İlköğretim Okulu da üçüncü oldu.
-Okuma yazma seferberliği
Siverek Milli Eğitim Müdürlüğünce, okuma yazma bilmeyen 15 - 45 yaş grubu için kurs başlatıldı.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Lütfü Balkır, konuyla ilgili açıklamasında, ilçe genelinde daha önce öğretmenler tarafından yapılan alan tarama çalışmalarında, 5 bin 961 bireyin okuma yazma bilmediğinin belirlendiğini söyledi.
Köylerde de çok sayıda kişinin okuma yazma bilmediğini, bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışma başlatmaya karar verdiklerini ifade eden Balkır, "Geçen sene merkez ve köylerde açılan 28 kurs sayımızı 60'a çıkardık. Özellikle 15 - 45 yaş grubunda olan ve okuma yazma bilmeyenlere kurs vereceğiz. Amacımız herkese ulaşmak" dedi.
-Trafik kazaları: 5 yaralı
Siverek'te iki ayrı trafik kazasında 5 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Mehmet Erdoğan yönetimindeki 63 PE 526 plakalı otomobil, Siverek - Şanlıurfa kara yolunun girişinde karşıdan gelen Mehmet Avcı idaresindeki 21 DR 515 plakalı kamyonla çarpıştı.
Kazada otomobil sürücüsü Mehmet Erdoğan ile yanında bulunan Muzaffer Doğru ve Emine Doğru yaralandı.
Siverek - Diyarbakır karayolunda meydana gelen diğer kazada ise Mehmet Emin Şemdilioğlu'nun kullandığı 21 HB 275 plakalı otomobil Soydan köyü mevkisinde yoldan çıkarak şarampole devrildi.
Kazada sürücü ile yanında bulunan Fikri Doğru yaralandı. Ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.
- ŞANLIURFA
Son Dakika › Yerel › Siverek'ten Kısa - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.