Sokak Çocukları Yararına Sergi Açtı - Son Dakika
Yerel

Sokak Çocukları Yararına Sergi Açtı

Sokak Çocukları Yararına Sergi Açtı

Gaziantepli Ressam Doktor Ersin Memişay, yaptığı resim ve çıkardığı şiir kitabının satışından elde edeceği geliri sokak çocukları yararına bağışlayacak.

01.06.2013 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantepli Ressam Doktor Ersin Memişay, yaptığı resim ve çıkardığı şiir kitabının satışından elde edeceği geliri sokak çocukları yararına bağışlayacak.

Ressam Doktor Ersin Memişay'ın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda açtığı 'Çocuk Olmak' adlı resim sergisinin açılışını Gaziantep Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat yaptı. Sergiye çok sayıda vatandaş katıldı.

Ressam Doktor Memişay, sergide 'Bizim Çocuklarımız' adlı şiir kitabını da satışa sundu. Memişay, resim ve şiir kitabının satışından elde edeceği geliri, sokak çocukları yararına bağış yapacak.

Sergi açılışından sonra sergiyle ilgili değerlendirme yapan Ressam Doktor Ersin Memişay, "Sokak çocukları yararına özel bir proje hazırladım. 3. kişisel resim sergim ve şiir kitabımın tanıtım galasını Gaziantepli sanatseverlere ve hayırseverlere sundum. Katılım da çok güzeldi. Herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Elde edeceği geliri ile tinerci ve sokak çocuklarının rehabilitasyonuna bağış yapacağını belirten Memişay, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdilik satışlar da güzel gidiyor. 2006 yılında Türkiye'de 3. olduğum 'Bizim Çocuklarımız' adlı sokak çocuklarına yazdığım bir şiir vardı. Oradan ilham aldım. Şiirlerimi derledim, topladım ve bir şiir kitabı çıkardım. 59 tane karma yağlı boya resimden oluşan sergisi açtım."

"Gaziantep'e hizmet etmek için buradayız" diyen Ressam Doktor Ersin Memişay, "Gaziantep'i ve Gazianteplileri çok seviyorum. Sanatta biraz geriyiz. Ama bu açığı kapatacağımıza inanıyorum. Bunun için üstümüze düşen ne ise yapacağız. Bizim bu konuda lokomotif olmamız, elimizi taşın altına örnek olarak koymamız lazım. Gönüllüler var. Onlar ellerini hemen taşın altına koyuyorlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ressam Doktor Ersin Memişay, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda açtığı serginin 2 Haziran gününe kadar sanatsever ve hayırseverler için açık olacağını belirtti.

Gaziantep Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, sergideki hatıra defterini imzaladı.

Ressam Doktor Ersin Memişay, sergiye gelen sanatseverlere okuduğu şiirlerle alkış aldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sokak Çocukları Yararına Sergi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement