Sokaktan Sahaya, Sahadan Hayata Projesi'ne Görkemli Açılış - Son Dakika
Yerel

Sokaktan Sahaya, Sahadan Hayata Projesi'ne Görkemli Açılış

Sokaktan Sahaya, Sahadan Hayata Projesi\'ne Görkemli Açılış

Aydın Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destekleme Programı (ÇOGEP ) kapsamında 200 çocuğu kötü alışkanlıklardan korumak adına ‘Sokaktan Sahaya, Sahadan Hayata Projesi’ başladı.

04.03.2014 11:45

Aydın Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destekleme Programı (ÇOGEP ) kapsamında 200 çocuğu kötü alışkanlıklardan korumak adına 'Sokaktan Sahaya, Sahadan Hayata Projesi' başladı.

ÇOGEP'in ilk basamağı olan 'Sokaktan Sahaya, Sahadan Hayata Projesi' başladı. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte çocuklara konser veren yerel sanatçılardan Habibe Gümüştepe ve Adem Kazan ise söyledikleri şarkılarla çocukları keyifli anlar yaşattı.

Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe; Aydın il Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İbrahim Cihangir, Aydın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Şenol Okur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, Aydın ASKF Başkanı Mehmet Kıvanç, Ünlü Teknik Direktör Giray Bulak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, toplum destekli polisler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal aktiviteler aracılığıyla bir araya getirdikleri çocukların motivasyonunu artırıp, topluma kazandırmak için çalışmaları değişik projelerle devam ediyor. 'Sokaktan Sahaya, Sahadan Hayata Projesi' ile Atatürk Kapalı Spor Salonunda çocuklar birbirleriyle futbol turnuvasında kıyasıya mücadele etti. Etkinlik yerel sanatçılardan Habibe Gümüştepe ve Adem Kazan'ın konser vermesiyle başlarken çocuklar hep bir ağızdan şarkılara eşlik ederek keyifli anlar yaşadı. Aydın Gençlik Hizmetleri halk oyunları ekibi de oynadıkları yöresel zeybek gösterisi ile büyük alkış aldı. Gösteriler sonrasında yerel sanatçılardan Habibe Gümüştepe ve Adem Kazan'a katılımlarından dolayı plaket takdim edildi.

Etkinlik, Gençlikspor ve Ataspor'un futbol karşılaşmasıyla devam ederken turnuvanın temsili vuruş ve başlangıcını Ünlü Teknik Direktör Giray Bulak yaptı.

"BİZ BU ÇOCUKLARIMIZI ÇOK SEVİYORUZ"

Bugünün çocuklarının ülkemizin geleceği olduğunu ve bunlara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İbrahim Cihangir, "Aydın ilimizde bulunan madde konusunda, iletişim konuşanda duyarlı yaklaşık 200 öğrencimizi tespit ederek bu çocuklarla birlikte yaklaşık 6 ay boyunca ÇOGEP kapsamında yürütmüş olduğumuz çalışmaya başladık. Projemize destek olan başta Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile birlikte faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Her mahalleden oluşturulan ve yaklaşık 20 takımdan oluşan 200 öğrencimizle birlikte, ADÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) son sınıf antrenör öğrencilerimizi tespit ettik. Mahalle polislerimiz ile de yardımıyla her takımımızı iki hafta boyunca antrenmana aldık. Bu çocuklarımızla piknikler, il içi ve dışı geziler düzenleyeceğiz. Biz bu çocuklarımızı çok seviyoruz. Bu 200 gencin sosyalleşmesi ve vatana millete daha hayırlı bir evlat olabilmesi için kendileriyle yaklaşık 6 ay birlikte olacağız" dedi.

"ADÜ OLARAK TÜM DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ"

ADÜ olarak Emniyet Müdürlüğü'nün bu çalışmasına destek vermekten mutluluk duyduklarını dile getiren ADÜ BESYO Öğretim Üyesi Reşat Kartal da, "20 takımın başına uzman öğrencilerimizden oluşan ve antrenörlük ile pedegojik eğitimlerini tamamlamış olan öğrencilerimizi seçerek yerleştirdik. Burada bu çocuklarımızı futbolun seyirinden daha çom kurallara uyma, toplumsallaşma, kendine güven duygusu oluşturma, yardımlaşma olgusunu bünyelerinde bulundurmaları amaçlanmaktadır. Bu çalışmaların devamında bize yardımcı olan diğer kuruluşlara da teşekkür ediyorum. Aynı zamanda da bu çalışmamıza davetimizi kırmayarak iştirak eden Giray Bulak hocamıza da teşekkür ediyoruz. Emniyet Müdürlüğü'nün bu çalışmasının başarı ile sonuçlanması adına ADÜ olarak tüm desteği vermeye hazırız" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sokaktan Sahaya, Sahadan Hayata Projesi'ne Görkemli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement