Söke'de Tarla Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Söke'de Tarla Günü Etkinliği

Söke ilçesinde pamuğa alternatif olarak ekimi yapılan soya fasulyesi Tarla Günü etkinliğinde tanıtıldı.

14.08.2015 14:43

Söke ilçesinde pamuğa alternatif olarak ekimi yapılan soya fasulyesi Tarla Günü etkinliğinde tanıtıldı.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Söke Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Seyit Yıldız ve üreticiler Musa Muslu'nun tarlasında düzenlenen etkinliğe katıldı.

Mustafa Bircan, etkinlikte yaptığı konuşmada, soya fasulyesini pamuğa alternatif olarak gördüklerini belirterek, "Toprak bizim için çok değerlidir. Bu anlamda soya da toprağın yapısını düzeltebilen bir üründür" dedi.

Anavatanı Uzak Doğu ülkeleri olan soyanın dünyada çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Bircan,  ürünün yüzde 45 oranında protein, yüzde 25 oranında yağ içerdiğini vurguladı.

Türkiye'nin soyayı ithal ettiğini dile getiren Mustafa Bircan, "Söke'de bir dekar alanda 400 kiloya yakın bir soya elde ediliyor. Satış rakamlarıysa 1 lira 30 kuruşla 1 lira 60 kuruş arasında değişiyor. Bunun üzerine 50 kuruş destekleme koyduğumuzda ciddi bir gelir elde etmiş olacağız" diye konuştu.

Üretici Musa Muslu da soya fasulyesi üretimine geçmelerindeki hedeflerinin daha az masrafla daha yüksek getiri sağlamak olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Söke'de Tarla Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement