Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenler için 4 bin kişiye lokma tatlısı dağıtıldı.

17.05.2014 18:59

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenler için 4 bin kişiye lokma tatlısı dağıtıldı.

Taşmağazalar Semti'nde düzenlenen etkinliğe, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Tavlaşoğlu, İl Müftüsü Hasan Çınar ve vatandaşlar katıldı.

Lokma dağıtımı öncesi Müftü Çınar'ın okuduğu duaya çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Kaymakam Katırcı, yaptığı açıklamada, Taşmağazalar Koruma ve Yaşatma Derneği  tarafından Soma'daki 301 maden şehidinin ruhu anısına lokma tatlısı dağıtımı yapıldığını söyledi.

Çarşamba günü yaşanan felaketten dolayı büyük üzüntü duydukların belirten Katırcı, şunları söyledi:

"Allah bu olayları bir kez daha yaşatmasın. Vatanımıza, miletimize ve insanımıza bu acıyı birkez daha yaşatmasın. Bu bize şunu gösterdi; Türk milleti büyük bir millet, Soma'dakinin acısını Erzurum'daki insan yüreğinde çok derin hissediyor. Birilerinin yapmaya çalıştığı gibi bundan nemalanmıyor. Türkiye toplumunun yüzde 99'u Soma'nın yanında, Soma'daki kardeşinin acısını ananın, babanın acısını Erzurum'daki dadaş yüreğinde hissetti, biz bugün bunu gördük."

Dernek Başkanı Suat Demirci de etkinlikte şehitlerin ruhu için 4 bin kişiye lokma tatlısı dağıttıklarını ifade ederek, ayrıcı 30 koli giyim malzemesini de hafta içinde Soma'daki ihtiyaç sahibi ailelere göndereceklerini sözlerine ekledi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement