Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Çanakkale'de, Yol İş Sendikası üyeleri 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve iş bıraktı.

15.05.2014 10:23

Çanakkale'de, Yol-İş Sendikası üyeleri, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası dolayısıyla 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve iş bıraktı.

Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı 142. Şube Şefliği bahçesinde toplanan sendika üyeleri, önce 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Yol-İş Sendikası Bursa 1 No'lu Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Muharrem Bektaş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve sendikal hareketin, tarihteki en acı olaylarından birinin yaşandığını söyledi.

Şu anda sayısını tam olarak bilemedikleri ancak açıklananın çok üstünde olacağını tahmin ettikleri madenci kardeşlerinin şehit olduğunu dile getiren Bektaş, şöyle konuştu:

"Ülkemizde son 130 gün içinde 280 işçi arkadaşımız iş kazalarında can vermiş ve ölenlerin yüzde 80'i taşeron işçilerdir. Bu yaşadığımız dram, ülkemizin hafızasında kara bir leke olarak kalacaktır. Yol-İş Sendikası olarak şehit olan işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bugünden itibaren bir hafta boyunca her sabah 3 dakikalık saygı duruşunda bulunacağız ve bugün iş yerlerimizde çalışmama hakkımızı kullanacağız" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement