Soma'daki Maden Faciası Davası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası Davası

Soma'daki maden faciası nedeniyle Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıkların, duruşmalarda, Eynez ocağında hayatını kaybeden güvenlikten sorumlu başmühendis Mehmet Efe'ye yönelik iddialarına baba Mehmet Efe, tepki göstererek "Herşeyi Mehmet Efe biliyor.

17.04.2015 16:12

Soma'daki maden faciası nedeniyle Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıkların, duruşmalarda, Eynez ocağında hayatını kaybeden güvenlikten sorumlu başmühendis Mehmet Efe'ye yönelik iddialarına baba Mehmet Efe, tepki göstererek "Herşeyi Mehmet Efe biliyor. Ocağı o yönetmiş, başka hiç kimse yetkili değil. Kendisini savunamadığı için ölünün üzerine bas geç" dedi.

Gazetecilere açıklama yapan Resul Efe, şehit olan oğlunun facianın yaşandığı Eynez ocağında başmühendis olarak çalıştığını, İş Güvenliği Yasası gereği güvenlikten sorumlu olduğunu aldığı emirler ve verilen imkanlar dahilinde görev yaptığını tahmin ettiğini söyledi.

Duruşmalarda bahsedilen suçların yüzde 90'ının oğlu Mehmet Efe'ye yüklenmeye çalışıldığını ileri süren Efe, "Sanki tek kişi çalışıyor içeride. Her şey onun üzerinde düğümleniyor. Herşeyi Mehmet Efe biliyor. Ocağı o yönetmiş, başka hiç kimse yetkili değil. Kendisini savunamadığı için ölünün üzerine bas geç. Çakalların dansını izliyoruz. Çakalların ortasında bir kuzu, herkes kuzuyu nasıl pay edecek onu hesaplıyor" dedi.

Şirketin iş görüşmeleri yapması için oğluna telefon verdiğini kaydeden Efe, facia sırasında oğlunun kimden ve nereden talimat aldığı, bu işin nasıl olduğunu yapılacak telefon kayıtlarından ortaya çıkabileceğini belirtti.

Özgür Özel'in açıklaması

Duruşmaları takip eden CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de, tutanaklara geçen 10 isimden 9'nun Mehmet Efe olduğuna dikkati çekti.

Özel, "Savunma avukatlarının genel yaklaşımları gösteriyor ki, bundan sonra herkes benzer ifadeleri tekrar edecekler. ve çok sayıda duyacağımız isim olacak ama bu isimler hep ölmüş, şu anda hayatta olmayan ve sorumlu olan teknisyen ve teknikerler olacak. Sanki böyle bir genel üstleneci, genel suçlanıcı kişi olarak Mehmet Efe'nin adını duyuyoruz. Bundan sonra bir iki isim daha duyabiliriz, farklı konulardaki sorumlulukları için, onlarda ölmüş kişiler olacak muhakkak" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement