Somalı Çanakkale Şehitleri Unutulmadı - Son Dakika
Yerel

Somalı Çanakkale Şehitleri Unutulmadı

Somalı Çanakkale Şehitleri Unutulmadı

Türkiye'nin her bir tarafından cennet vatanı koruma adına can veren 250 bin Çanakkale şehidinin içersinde yer alan 114 Somalı şehidin isimleri, Soma Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve Garnizon Komutanlığı'nın çalışmalarıyla Cengiz Topel...

20.05.2013 12:36

Türkiye'nin her bir tarafından cennet vatanı koruma adına can veren 250 bin Çanakkale şehidinin içersinde yer alan 114 Somalı şehidin isimleri, Soma Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve Garnizon Komutanlığı'nın çalışmalarıyla Cengiz Topel Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yazıldı.

Anıtın açılışı Kaymakam Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Garnizon Komutanı İbrahim Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, kamu kurum ve kuruluş amirlerinin yanısıra vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kaymakam Abdülkadir Karataş, "Çanakkale'de 250 bin vatan evladımızı şehit verdik. Bu şehitlerimiz içersinde Soma'dan Ardahan'a her il ve ilçeden kahramanlar Çanakkale'de vatanımız için savaştı. Çanakkale'nin geçilmezliğini göstererek büyük bir kahramanlık ortaya koydular. Aynı zamanda milletimizin esaret içinde olmayacağını bütün dünyaya gösterdiler. Soma'dan da 114 vatan evladımız Çanakkale Savaşlarında vatan uğruna canlarını feda ettiler. Bu şehitlerimizi ebediyen hatırlamak için Belediye ile ortak bir çalışma başlattık.

Bu çalışma sonucunda şehitlerimizin adları abidemizin üzerine kazındı. Çalışmada emekleri geçenlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Sonrasında kurdelesi protokol mensupları tarafından kesilerek abide açıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Somalı Çanakkale Şehitleri Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement