Sönmez'den Başörtü Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sönmez'den Başörtü Açıklaması

Sönmez\'den Başörtü Açıklaması

Memur-Sen ve Diyanet-Sen Kula Temsilciliği Başkanı Ali Osman Sönmez, ortaokullarda başörtüsünün serbest olması ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

28.09.2014 14:23

Memur-Sen ve Diyanet-Sen Kula Temsilciliği Başkanı Ali Osman Sönmez, ortaokullarda başörtüsünün serbest olması ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Ortaokullarda başörtüsünün serbest olması ile ilgili yazılı açıklama yapan Memur-Sen ve Diyanet-Sen Kula Temsilciliği Başkanı Ali Osman Sönmez, başörtüsü serbestliğinin Türkiye'nin demokratikleşme adına attığı en büyük adımlardan biri olduğunu belirtti.

"ÜLKE YIKILMAZ KİMSE MERAKLANMASIN"

Yasaklar kalktıkça Türkiye'de daha başarılı, dayanıklı ve güçlü nesiller yetişeceğini kaydeden Sönmez'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Yıllardır binlerce öğrenci ve onların aileleri 'başı açık' ibaresi yüzünden mağdurdular. Ancak o ibarenin kaldırılması ile o çocuklarımız ve aileleri mağduriyetlerinden kurtuldular. Bu uygulamayı yanlış bulanlar, karşı çıkanlar vardır, olacaktır. Bunlar başörtüsünün takılması ile laikliğin tehlikeye gireceğini düşünenler ya da Türkiye'nin özgürleşmesini sindiremeyenlerdir. Evlatlarımız dinlerinin gereğini yapıyor, devlette buna imkan sağlıyor diye ülke yıkılmaz kimse meraklanmasın. Her şeye karşı olanlar bilsinler ki artık yeni bir süreç başlamıştır. Devlet milletinin değerlerine saygı gösteren, koruyan, gözeten, bu değerleri yaşayabilmesi için de gerekli hukuki düzenlemeleri yapan devlettir. Bu yüzden sendika olarak yeni Hükumetimizin demokratikleşme uygulamalarını destekliyor, ülkenin ve vatandaşın yararına olan her türlü çalışmalarında yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu özgürlüklerin ve demokratikleşmenin temeli olacak, daha özgür bir anayasa talebimizde bir daha iletmek istiyorum. Devletimizin yararlı bulduğumuz çalışmalarını desteklediğimiz gibi vatandaşın ve ülkenin zararına olduğunu düşündüğümüz politikalarında da karşısında olacağımızı söylemek istiyorum." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sönmez'den Başörtü Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement