Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor

Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor

Balıkesir'de yüzde 35 seviyelerinde olan kayıt dışı istihdam oranı SGK İl Müdürlüğünün yaptığı titiz çalışmalar sonucu yüzde 30'lara çekildi.

10.05.2013 12:47

Balıkesir'de yüzde 35 seviyelerinde olan kayıt dışı istihdam oranı SGK İl Müdürlüğünün yaptığı titiz çalışmalar sonucu yüzde 30'lara çekildi. Öte yandan; yine Balıkesir'de, herkes için zorunlu olan GSS (Genel sağlık sigortası) için tescilli oldukları halde müracaatlarını yapmadıkları için işlemleri yürümeyen 40 civarında vatandaşın bulunduğu bildirildi.

Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor. Hafta münasebetiyle bilgilendirme toplantısı yapan SGK Balıkesir İl Müdürü Ömer Çalışkan, her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan haftanın bu yıl daha farklı etkinliklerle kutlayacaklarını, asıl olanın sosyal güvenlik bilincinin vatandaşlarda yerleşmesi olduğunu söyledi. Ömer Çalışkan, "Sosyal güvenlik hem bir hak, hem de zorunluluktur. Kayıt dışı istihdam ile mücadelede ceza uygulamalarından başka teşvik uygulaması getirildi. Primlerini düzgün ödeyenlere teşvik getirildi ki istihdamda yüzde 35'lerde olan kayıt dışını yüzde 30'lara inmeye bayladı ki Sosyal Güvenlik Kurumu açısından bu bir başarıdır. Kayıt dışını nasıl azaltabiliriz diye sürekli bir arayış içindeyiz" dedi.

OKULLARA 12 BİN KİTAP VE CD DAĞITILACAK

Bu arada, Balıkesir genelinde 40 bine yakın vatandaşın zorunlu olan Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamı dışında kaldığını, bu kişilerin GSS'nin farkında olmadığı için kuruma müracaat etmediklerini,. ancak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek işlemlerinin başlamasını sağlayabilecekleri hatırlatıldı.

Öte yandan, SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan, geçen sene olduğu gibi bu sene de genel müdürlüğün sosyal güvenlik bilincinin eğitim ile topluma yayılmasıyla ilgili bazı yayınlar yaptığını kaydetti. Bu kapsamda hazırlanan Sosyal Güvenlik Eğitim Serisi -2 adlı eğitim setlerinden toplam 12 bin adet içinde çizgi film bulunan CD'ler ile hikaye kitabının daha önce dağıtılmayan okullara dağıtılacağı açıklandı. Müdür Çalışman, "Sosyal Güvenlik Kurumu kavramını eğitim çağında başlangıçtan itibaren oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

İŞVEREN YERİNDE ZİYARET EDİLECEK

SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan, Sosyal Güvenlik Haftası boyunca gerek il merkezi gerekse ilçelerde her yıl yapılan kutlama programlarındaki ödüllendirme sisteminde de küçük ama farklılık oluşturacak değişiklikler yaptıklarını anlattı. Geleneksel olarak düzenlenen SGK ödüllendirmelerinde geçen yıl iş yerinde en çok bayan eleman istihdam eden işverenleri ödüllendirdiklerini hatırlatan Ömer Çalışkan, bu yıl ödüllendirecekleri işverenleri kendi iş yerlerinde ziyaret edip ödülünü vereceklerini, iş yerlerinde de inceleme yapacaklarını söyledi. Bu yıl bir komisyon kurduklarını belirten Ömer Çalışkan, görevlendirilen komisyonun bazı ziyaretlerde bulunacağını, ilçelerde de işverenlerin ziyaret edileceğini, hatta köylere gidileceği, köylerde de muhtarlıklar aracılığıyla vatandaşlarla bir araya gelinerek sosyal güvenlik hususunda birebir bilgilendirmelerde bulunacaklarını söyledi.

Balıkesir'deki yeni yapılanmadan da kısaca söz eden İl Müdürü Ömer Çalışkan, "15 Nisan'dan itibariyle yeniden yapılanıyoruz. İl Müdürlüğü olarak icranın içinden çekilmeye başladık. Bu kapsamda Alteylül Merkez Müdürlüğümüzü kurduk. Altıeylül SGK Merkez Müdürlüğüne Bigadiç merkez müdürü Emine Akdoğan getirildi. Altıeylül Merkez Müdürlüğüne 4 tane merkez müdür yardımcısı bağlı. Merkezdeki iş ve işlemler daha çok bu merkezimiz tarafından yürütülecek" dedi.

Ömer Çalışkan, SGK Balıkesir il Müdürlüğü olarak 12 merkez müdürlüğüne sahip olduklarını, 9 ilçenin 3'ünde ( Ayvalık, Susurluk ve Burhaniye) SGK'nın kendi binasında hizmet verdiğini, Gönen, Dursunbey, Bigadiç ve Sındırgı'da arsa teminine gittiklerini belirtti. 10 - 18 Mayıs 2013 tarihleri arasındaki Sosyal Güvenlik Haftası kutlamalarında; pazartesi günü Anıta çelenk sunulup Vali Ahmet Turhan makamında ziyaret edilecek. Ayrıca; il merkezi ve ilçelerde en çok prim ödeyenlerin hafta içerisinde her gün iş yerlerinde ziyaret edilip ödüllendirileğini, huzurevi ziyareti, aile içi iletişim semineri, köy muhtarlarının ziyaret edilmesi (ilçe müdürlükleri), Kızılay'a kan bağışında bulunulması, Şehit Aileleri Derneğini ziyaret, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde Sevgi Evleri ziyareti, masa tenisi ve bilgi yarışması ile kurum içi halı saha turnuvası ve nihayet kurum personelinin aile bireyleriyle birlikte piknik faaliyetiyle kutlamalar sona erecek.

(YU)

10.05.2013 12: 38: 52

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement