Stk'lardan Teröre Ortak Tepki - Son Dakika
Yerel

Stk'lardan Teröre Ortak Tepki

Stk\'lardan Teröre Ortak Tepki

Bayburt’ta faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısını lanetledi.

13.12.2016 13:46

Bayburt'ta faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısını lanetledi.

Birlik Vakfı Bayburt Temsilciliği organizesiyle bir araya gelen Bayburt'taki STK ve siyasi partiler, Türk Dünyası Parkı'nda basın açıklaması yaparak ve birlik beraberlik mesajları veren dövizler açarak İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısına tepki gösterdi.

Kuranı Kerim okunmasının ardından grup adına basın açıklamasını yapan Birlik Vakfı Bayburt temsilcisi Yusuf Elçi, Ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi ifade ederek,

"Zor günlerden geçiyor ve acı günler yaşıyoruz. Olayları doğru algılamak zorundayız. İstanbul'da verdiğimiz şehitler yüreğimizi yakıyor. Buradan Bayburtlu şehidimiz Hamit Şahin olmak üzere şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz Türk Milletine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz" dedi.

Açıklamasında "Tüm halkımıza, kadim kardeşlik şuuruna yakışır bir itidal çağrısını seslendirmek istiyoruz" diyen Elçi, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz inanıyoruz ki; kardeşliğimizi ve huzurumuzu bozmaya yönelik bu terör saldırıları, dün olduğu gibi bugün de amacına ulaşamayacak. Halkımızın feraseti oynanan bütün oyunları boşa çıkartacaktır.10 Aralık 2016'da İstanbul'daki hain saldırıda 44 şehit verdik. Şehitlerimiz, Türkiye'nin bölücü terörle mücadelesinde verdiği şehitler kervanına katıldılar. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmanın, istiklal marşımızı okuyabilmenin, özgürlüğümüzü muhafaza etmenin bedelini ödemeye devam ediyoruz."

Grup basın açıklamasının ardından emniyet mensuplarına taziyelerini iletmek üzere parktan ayrıldı. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Stk'lardan Teröre Ortak Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement