Sü'de Bilişim Desteği - Son Dakika
Yerel

Sü'de Bilişim Desteği

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından son yıllarda Konya'daki diğer üniversiteler başta olmak üzere toplam 10 üniversiteye bilişim altyapısı, otomasyon kurulumu ve yeni yazılım ihtiyaçlarının...

13.01.2012 11:40

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından son yıllarda Konya'daki diğer üniversiteler başta olmak üzere toplam 10 üniversiteye bilişim altyapısı, otomasyon kurulumu ve yeni yazılım ihtiyaçlarının kurulmasına yönelik destek sağladığı bildirildi.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, yaptığı açıklamada, SÜ'nün bilişim alanında özellikle son birkaç yılda önemli mesafeler aldığını belirtti.

Üniversitenin, teknolojik altyapısını büyük ölçüde tamamladığını, sahip olunan internet ağı altyapısı, donanım ve otomasyon sistemi, akran üniversitelerle kıyasladığında önder bir konumda olduğunu anlatan Gökbel, şunları kaydetti:

"En büyük güç kaynağımız, sahip olduğumuz tüm otomasyon sistemimizi kendi elemanlarımızla kurmuş ve sürdürüyor olmamızdır. Yetişmiş ve yetenekli bir bilişim kadrosuyla alt yapımızı oluşturduk. Üzerine yeni yapısal hizmetler eklemeye devam ediyoruz. Bilgi-işlem ağından üniversite bünyesindeki öğrenciler ve öğretim elemanları başta olmak üzere herkes yararlanabiliyor. Öğrencilerimizin üniversitemizi kazandığı andan mezuniyet sonrasına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek kalitede bir otomasyon sistemi bulunuyor."

Bilgi-İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Erdi ise, kurulan bilişim altyapısının SÜ ile sınırlı olmadığını, son 10 yıl içinde bilişim altyapısına destek ve hizmet verilen 10 üniversite bulunduğunu bildirdi.

Erdi, Türkiye'de ilk ve tek uygulama olan Konya kent bütünündeki üniversiteler ve kamu kurumlarının kullanabileceği özel bir bilişim ağı kurulmasını da projelendirildiğini, TÜBİTAK-ULAKBİM- Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ağının sağlandığını ifade etti.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sü'de Bilişim Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement