Sultandağı'nda Meyve Bahçelerinde Don Hasar Tespiti - Son Dakika
Yerel

Sultandağı'nda Meyve Bahçelerinde Don Hasar Tespiti

Sultandağı\'nda Meyve Bahçelerinde Don Hasar Tespiti

Napolyon cinsi kirazıyla ünlü Sultandağı ilçesinde, 30 31 Mart'ta yaşanan dondan zarar gören erik ve kayısı bahçelerinde Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi (TARSİM) eksperleri tarafından hasar tespitine başlandı.

30.04.2014 15:07

Napolyon cinsi kirazıyla ünlü Sultandağı ilçesinde, 30-31 Mart'ta yaşanan dondan zarar gören erik ve kayısı bahçelerinde Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi (TARSİM) eksperleri tarafından hasar tespitine başlandı.

Alınan bilgiye göre, Çay ilçesi ile Konya'nın Akşehir ilçeleri arasındaki meyve üretim bölgesinde bulunan Angeleno, papaz, friar cinsi erikler ile prima, alyanak, mektap, şekerpare ve Malatya cinsi kayısı ağaçları, 30-31 Mart'ta hava sıcaklığının eksi 3,7'ye kadar düşmesi sonucu zarar gördü.

Meyve bahçelerine yüzde 50 devlet destekli tarım sigortası yaptıran üreticiler, zararın belirlenmesi amacıyla TARSİM'e ihbarda bulundu. TARSİM eksperlerince başlanan hasar tespitinin tamamlanmasından sonra üreticilerin poliçelerindeki hasar oranları, teminat ve teknik şartlar doğrultusunda zararları karşılanacak.

Afyonkarahisar Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre mart ayı sonunda hava sıcaklığının -3,7'ye kadar düştüğü, çiçeklenme döneminde olan erik ve kayısı ağaçlarının don afetinden olumsuz etkilendiği ve TARSİM eksperlerinin meyve bahçelerinde yaptığı incelemelerde özellikle kayısı bahçelerinde don hasarının oldukça yüksek olduğu kaydedildi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sultandağı'nda Meyve Bahçelerinde Don Hasar Tespiti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement