Suriyeli Öğrencilerin Karne Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Öğrencilerin Karne Heyecanı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Gaziantep'te misafir edilen Suriyeli öğrenciler de karne sevinci yaşadı.

12.06.2015 18:05

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Gaziantep'te misafir edilen Suriyeli öğrenciler de karne sevinci yaşadı.

Suriyeli öğrenciler için eğitim gördükleri Şahinbey ilçesi Kolejtepe Mahallesi'ndeki Dr. Cemil Karslıgil İlkokulunda tören düzenlendi. Öğrencilere karnelerini Vali Yardımcısı Mustafa Canarslan, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz verdi.

Karnelerinin yanında oyuncak ve çikolata da verilen çocuklar sevinç yaşadı.

Canarslan, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara kucak açtığını anımsattı.

Türkiye'nin her zaman mazlumların yanında yer aldığını kaydeden Canarslan, "Sizleri çok seviyoruz. Sizlerin bu zor döneminde de Türkiye yanınızda oldu. Bundan sonra da başarılarınızın devamını diliyor, sizleri tebrik ediyorum" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yanmaz da il genelinde bin 109 öğretmenin eğitim verdiği 31 bin 2 Suriyeli öğrencinin karne aldığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Öğrencilerin Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement