Suşehri'de Köylülerin İçme Suyu Sevinci - Son Dakika
Yerel

Suşehri'de Köylülerin İçme Suyu Sevinci

Suşehri\'de Köylülerin İçme Suyu Sevinci

Suşehri ilçesinde 14 kilometre uzaklıktan içme suyu getiren köylüler, içme suyuna kavuşmanın sevincini yaşadılar.

23.06.2014 17:29

Suşehri ilçesinde 14 kilometre uzaklıktan içme suyu getiren köylüler, içme suyuna kavuşmanın sevincini yaşadılar.

İlçeye bağlı Yürekli köylüleri, İlçe Kaymakamlığı İlçe Özel İdare Müdürlüğü ve köylülerin desteğiyle yaklaşık bir yıllık çalışma sonucu, saniyede 3 litrelik su için döşenen 14 kilometrelik borularla köylerine su getirdiler.

Köyün yakınında bulunan Berlik mevkiine yaptırılan su deposunun bulunduğu bölgede program düzenleyen köylüler, köylerinin içme suyuna kavuşması amacıyla mevlit okuttular. Yemek ikramında bulunan köylüler daha sonra ise davul zurna eşliğinde halaylar çektiler.

Köylülerin içe suyuna kavuşmanın sevincini paylaşmak için programın düzenlendiği köye gelen AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan yaptığı konuşmada, Sivas'ın coğrafi bakımdan Türkiye'nin ikinci büyük ili olduğunu söyleyerek, "Suşehri'nde 71 köy, 40 mezra bulunmaktadır. Yerleşim bakımından ise Türkiye'nin en büyük ili 2 bin 200 tane Yürekli köyü gibi yerleşim yeri vardır. Bu yerleşim yerlerinin hepsi sizin gibi yol, su, kanalizasyon ve parke istiyor. Ama hamdolsun ki çoğunun ihtiyaçlarını karşıladık. Türkiye eski Türkiye değil. 80 yıldır gelen iktidarlar, halkın derdini kendi derdi olarak telakki etmemişti. Halkın istekleri sigara kağıtlarına yazılıyordu. Sigara bittiği zamanda o yazıda atılıyordu. Ama bizler köylülerimizin olsun, Suşehri'nin olsun, Sivas'ın olsun tüm sıkıntıları gönlümüze yazdığımız için bu istekler silinmiyordu. Biz halka hizmeti, hakka hizmet olarak görüyoruz." dedi.

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi ise yaptığı konuşmada, Suşehri'ne hizmet için görevlendirildiklerini ifade ederek, "Bizim başka gayemiz ve amacımız yoktur. Dünya saniyede 3 milyar metreküp su üretebiliyor. Ama dünyanın nüfusu 7 milyar. İnsan başına saniyede yarım litre su düşmüyor. Bu nedenle herkesin gözü Anadolu'da Anadolu su zengini değil. Ama Sivasımız Yeşilırmak ve Kızılırmak'la su zengini bir ildir. Dolayısıyla biz bu zenginliğin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Dünyada ne kadar su fakiri varsa, gün gelecek Anadolu'ya gözünü dikecektir. Belki de 21. yüzyıl su savaşlarının yüzyılı olacaktır" diye konuştu.

Yapılan duaların ardından çeşmenin suyu törenle açıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suşehri'de Köylülerin İçme Suyu Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement