Suşehri'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Suşehri'den Kısa Kısa

Şehr i Su Kültür ve Sanat Festivali, 5 Temmuz'da başlayacak

21.06.2013 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suşehri ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek Şehr-i Su Kültür ve Sanat Festivali, 5 Temmuz'da başlayacak.

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, düzenlediği basın toplantısında, yoğun göç veren bölgelerde birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi amacıyla tertip edilen bu tür etkinliklerin faydalı olduğunu söyledi. Demiral, Suşehri Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen festivale sivil toplum örgütlerinden destek beklediklerini ifade etti.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise 5 Temmuz'da başlayacak festivalin 3 gün süreceğini belirtti. Sel, festivalin adını Türkiye'ye ve dünyaya duyurmak istediklerini dile getirerek, "Festivalimiz artık markalaştı. Özellikle ilçemizin adıyla özdeşleşen kuru fasulyeyi marka haline getirmek istiyoruz. İnşallah bu yıl güzel bir festival yaparak bölgede ilçemizin adından sıkça söz ettirmek istiyoruz" dedi.

Festival programı hakkında bilgi veren Sel, şunları kaydetti:

"Festivalimiz 5 Temmuz'da mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşüyle başlayacak. Festivalin ilk günü sanatçılar Hülya Bozkaya ve Cüneyt Tek konser verecek. İkinci günü ise Kılıçkaya Barajı Tesislerinde kuru fasulye yemeği yarışması, su sporları yarışması gerçekleşecek. Aynı gün akşam, sanatçı Hülya Polat konser verecek. Festivalin son günü ilçe stadyumunda gerçekleştirilecek programda sanatçılar Yudum ve Kıraç sahne alacak."

Sel, sponsor desteğiyle düzenleyecekleri festivale vatandaşları davet etti.

MHP İl Başkanı Ergün, Suşehri'de temaslarda bulundu

MHP İl Başkanı Kürşad Ergün, parti yöneticileriyle Suşehri ilçesini ziyaret etti.

İlçede partililer tarafından karşılanan Ergün, MHP Suşehri İlçe Başkanlığını ziyaret etti. MHP İlçe Başkanı Mehmet Yahşi'den çalışmaları hakkında bilgi alan Ergün, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "İlçedeki sanayi esnafı zor günlerden geçiriyor ve yılın büyük bir bölümünde dükkanını siftahsız kapatıyor. Esnaf, İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerden gelecek gurbetçilerimizin yolunu gözler durumda" dedi.

Ergün'e ziyaretinde MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat da eşlik etti.

Suşehri Hürriyet İlkokuluna beyaz bayrak

Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, öğrenci sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan "Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü" kapsamında Suşehri Hürriyet İlkokulu beyaz bayrak aldı.

Okul müdürü Erkan Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Proje kapsamında aldığımız beyaz bayrak flamasını 2 yıl süreyle taşıyacağız. Beyaz bayrak aldığımız için mutluyuz" dedi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suşehri'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement