Suşehri'nde Hidroelektrik Santrali İnşaat Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde Hidroelektrik Santrali İnşaat Çalışmaları

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, "Adıyla bol suyu olan Suşehri ilçemiz, hidroelektrik santralleriyle enerji üssü oldu" dedi.

30.01.2012 17:27

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, "Adıyla bol suyu olan Suşehri ilçemiz, hidroelektrik santralleriyle enerji üssü oldu" dedi.

Demiral, Suşehri- İmranlı karayolu üzerine yapılan ve inşaat çalışmaları tamamlanan Polat Hes Hidroelektrik Santrali'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. Suşehri ilçesi ve köylerinin dere yataklarında önemli projelere imza atarak elektrik santralleri kuran firma yetkililerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldıklarını söyleyen Demiral, şunları kaydetti:

"Bayrak Enerji isimli firmamız tarafından 2011 yılında inşaat çalışmalarına başlanan ve kısa sürede hizmete açılma aşamasına gelen Polat Hes Hidroelektrik Santralimiz ilçemize, köylerine ve ülkemize enerji üretiminde büyük katkı sağlayacak. Güzel bir hizmet gördük. Dünyanın en büyük önem verdiği enerji konusunda ilçemiz ve köylerinin dere yataklarında önemli hidroelektrik tesisler kazandırmıştır. Enerji yaşamımızın bir parçasıdır Almanya güneşten ve rüzgardan faydalanarak enerji elde etmektedir. Biz hem güneş, hem de rüzgar ülkesiyiz. Ancak bu imkanları fazla kullanmıyoruz, özellikle su kaynaklarından faydalanarak santraller kurup enerji elde edip açıklarımızı kapatıyoruz. Halbuki güneş ve rüzgardan da iyi enerji elde edildiği bilinmektedir. İlçemiz yapılan hidroelektrik santralleriyle bir enerji üssü konumuna geldiği aşikardır. Hidroelektrik santrallerimizin elektrik üretiminin yanında, köylerimizin de tarım arazilerinde sulama ihtiyaçlarını karşılayarak her türlü desteği vermektedirler. Hidroelektrik santrallerimizi ilçemiz ve köylerinde hizmete açan yetkililere teşekkür ediyoruz."

Bayrak Enerji Genel Müdürü Metin Erkut Bayrak ise "Polat Hes Hidroelektrik santrali 1 yıllık süre içerisinde tamamlanmış olup, bölge ve ülke ekonomisine yıllık olarak 25 milyon kilowatt saat elektrik üretimiyle büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde Hidroelektrik Santrali İnşaat Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement