Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar - Son Dakika
Yerel

Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar

Taksim Gezi Parkı\'ndaki Olaylar

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, "Demokratik açılım adıyla başlatılan sürecin birinci aşaması olan geri çekilme problem yaşanmadan devam ediyor."

05.06.2013 18:22

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, "Demokratik açılım adıyla başlatılan sürecin birinci aşaması olan geri çekilme problem yaşanmadan devam ediyor. Son zamanlarda yaşanan olaylar gösteriyor ki sürecin bir an önce sonuç bulması lazım" dedi.

Taksim Gezi parkındaki olaylar nedeniyle bir grup Ağrı Devlet Hastanesi önünde toplandı.

Aksoy, burada yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin aynı zamanda değiştiren ve dönüştüren bir niteliğe sahip olduğunu söyledi. Bu sürecin demokrasiye ciddi katkılar sağladığını ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Bir süredir demokratik açılım adıyla bir süreç açıldı. Bu süreç nedeniyle birtakım olumlu gelişmeleri hep birlikte görüyoruz. Sürecin birinci aşaması olan geri çekilme olayında büyük problemler yaşanmadan olumlu bir geri çekilme devam ediyor. Son zamanlarda yaşanan olaylar da gösteriyor ki artık bu sürecin hızla ve suratle biran önce sonuçlanması lazım. Umarım son zamanlarda gelişen provakasyonlara karşı oldukça uyanık durmak kaydıyla bu süreç daha da gelişecektir. Tabi en önemlisi bu sürecin ikinci aşamasıdır. Bu ikinci aşamada atılacak olan adımlar herkesin rengini ve samimiyetini de ortaya çıkaracaktır."

SES Ağrı Şube Başkanı Heval Bozdağ da grup adına yaptığı konuşmada,  Taksim Gezi parkında yaşanan olayların eşitliğe, özgürlüğe ve demokrasiye hasret bırakılan  tüm kesimlerin umutlarını yeniden fizlizlendirdiğini savundu.

Grup açıklamaların ardından olaysız dağıldı. -

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement