Alaplı ilçesinde 36 yıldır fırıncılık yapan Osman Keleş, tam buğdaylı ekmeğe geçişin insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyaz undan yapılmış ekmekten, tam buğday ekmeğine geçişin kolay bir süreç olmadığını söyledi.
İnsanların belli bir damak tadının olduğunu ifade eden Keleş, şöyle konuştu.
"Öncelikle tam buğdaylı ekmeğin yaygınlaştırılması için toplumumuzun bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Tam buğdaylı ekmek sağlık açısından çok önemli, ancak insanlarımızın belli bir damak tadı var. Birçok Avrupa ülkesinde esmer ekmek kullanılmaktadır. Türkiye'de tam buğdaylı ekmeğe geçişte un fabrikaları öncelikle kendi tesislerinde değişiklikler yapacak. Kepek oranı yanılmıyorsam yüzde 65 oranında olacak. Un fabrikaları ne zaman tam buğdaylı un üretmeye başlarsa fırıncılar olarak tam buğdaylı ekmekten satmaya başlayacağız. İlçemizde günde 20-25 bin ekmek tüketimi olmaktadır. Bunun yüzde 10'u tam buğdaylı ve kepek ekmeği tüketimidir. Özelikle Başbakanımızın 'Artık sofralarımızdan beyaz ekmeği kaldırmanın zamanı geldi. Tam buğdaylı ekmek yiyelim' açıklamasından sonra tam buğdaylı ekmeğe talepler daha çok arttı."
Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
Yayıncı: Sinan Özmüş - ZONGULDAK
Son Dakika › Yerel › Tam Buğdaylı Ekmeğe Geçiş - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?