"Tarihe Saygı Onu Korumakla Başlar" - Son Dakika
Yerel

"Tarihe Saygı Onu Korumakla Başlar"

"Tarihe Saygı Onu Korumakla Başlar"

AK Parti Aydın Milletvekili Kılınç, Orta Mahallede bulunan Çarşı Camide devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde takip etti.

21.12.2012 09:55  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karpuzlu'da incelemelerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Orta Mahallede bulunan Çarşı Camide devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde takip etti.

Türk milletinin yüzyıllardır Anadolu topraklarında insanlık ve medeniyet inşa ederek bugünlere geldiğini söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, her biri sanat şaheseri niteliğindeki tarihi yapıların 'İnsanı yaşat ki devlet yücelsin' ilkesiyle örtüştüğünü ifade etti. AK Parti'nin Türk milletinin ihtişamlı mazisine her zaman sahip çıktığını kaydeden Gültekin Kılınç, Karpuzlu ilçesine düzenlediği ziyaret esnasında Orta Mahallede bulunan Çarşı Caminin restorasyon çalışmasıyla da yakından ilgilendi.

Türkiye Cumhuriyetinin 600 yıllık Osmanlı medeniyetinin devamı olduğunu söyleyen Kılınç, "Tarihe saygı onu korumakla başlar" diyerek, Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez'i bu hizmeti nedeniyle tebrik etti.

Belediye Başkanı Hilmi Dönmez'den restorasyon çalışması hakkında bilgi alan Kılınç, 180 günde tamamlanması planlanan restorasyonun önemli bir hizmeti yerine getirdiğini kaydetti. Karpuzlu ilçesinin köklü tarihi bir mirasın üzerinde kurulduğunu Kılınç, geçen yıl ilki yapılan Alinda Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'nin önemine değindi.

Daha sonra Belediye Başkanı Hilmi Dönmez ve beraberindekilerle bir kahvede oturup vatandaşlarla çay içen Kılınç, kendisine sorulan soruları içtenlikle yanıtlayarak 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde Aydın'ın AK Parti'li belediyecilik anlayışıyla tanışacağını kaydetti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Tarihe Saygı Onu Korumakla Başlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement