Tarihi Şapel Aralıkta Açılacak - Son Dakika
Yerel

Tarihi Şapel Aralıkta Açılacak

Tarihi Şapel Aralıkta Açılacak

Apollon Tapınağı'nın çevresinde bulunan ve ilçenin ilk yerleşim birimi olan Hisar Mahallesi'nde şapel restorasyonu tüm hızıyla sürüyor.

29.11.2012 10:41  Güncelleme: 11:00

Didim'in dünyaca ünlü Apollon Tapınağı'nın çevresinde bulunan ve ilçenin ilk yerleşim birimi olan eski adıyla Yoran yeni adıyla Hisar Mahallesinde şapel restorasyonu tüm hızıyla sürüyor. Belediye Başkanı Mümin Kamacı Şapel'in Aralık içerisinde bitirilip hizmete açılacağı bildirildi.

Didim Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Yoran Projesi" kapsamında, Dünyaca ünlü Apollon tapınağı etrafında alt yapı ve peyzaj çalışmalarını tamamlamasının ardından, Belediye restorasyon çalışmalarını tarihi şapelde sürdürüyor. Mübadele zamanına kadar 1800'lü yıllardan bu yana Rumlar tarafından kilise olarak kullanılan tarihi binanın restorasyonu tüm hızıyla sürerken Belediye Başkanı Mümin Kamacı çalışmaları yerinde inceledi.

Anıtlar Kurulu ve Milet Müze Müdürlüğü'nden alınan izinler doğrultusunda süren çalışmayla ilgili bilgiler veren Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı yeni yerlerde de restorasyon çalışmalarına başlayacaklarının müjdesini verirken "Eskiköy özellikle araç geçen bölgede düzenleme yapıldı. Burası güzel bir görünüme kavuştu. Tabi bu sadece oradaki çevre düzenlemesi yetmiyor. Taş evler ile tescilli olan yerlerde çalışmalar yapıyoruz; burası ilk çalışmamız bizim. Buranın restorasyonu tamamlanmak üzere; çok farklı görünüme kavuşacak. Bu şekilde Belediye olarak restorasyon yapacağımız 2-3 yerimiz daha var. Buralarda kamulaştırma yapılarak çalışmalar yapılacak; onunla ilgili de belediyemizin ilgili birimleri yürütüyor. Önümüzdeki sene de aynı şekilde 3-4 tane daha binamız olacak. Buralarda sergi salonları, resim salonları ve klasik müzik etkinlikleri yapılabilecek. Ayrıca insanlarımızın vakit geçirebileceği yerler oluşturuyoruz.

Burada 150-200 senelik yapıları canlandırmaya çalışıyoruz.

Bize Özel İdaredeki görevli arkadaşlarımız ve Sayın Valimiz çok ciddi şekilde destek oluyorlar. Bize destek olunduğu sürece de Eskiköy'deki bu görünümü değiştirmeye gayret edeceğiz" dedi.

Yaklaşık 300 yıl önce yapıldığı ileri sürülen tarihi Şapel'in Aralık ayı içerisinde restorasyonun tamamlanacağı bildirildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Şapel Aralıkta Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement