Battalgazi'de Tarım Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Battalgazi'de Tarım Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Battalgazi\'de Tarım Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Malatya Battalgazi'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, organize ettiği toplantıda muhtarlara TKDK projelerini anlattı.

20.09.2013 16:41  Güncelleme: 16:53

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde tarım destekleri anlatıldı.

Battalgazi Kaymakamlığı Salonu'nda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün organize ettiği toplantıda, muhtarlara tarım ilçe müdürlüğünün çalışmaları ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) projeleri anlatıldı.

Toplantıya; Battalgazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatma Kurt Aydın, TKDK Malatya İl Koordinatörlüğünde görevli Uzman Bekir Uçar, Uzman Işıl Durmaz, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda konuşan Tarım İlçe Müdürü Fatma Kurt Aydın, "Tabii afetlerden zarar gören çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredilerinin Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında borçlarının ertelenmesi için İlçe Müdürlüğümüze 23 Eylül 2013 tarihine kadar 2013 yılı ÇKS bilgilerini güncelleyerek başvuruda bulunmalarını, ayrıca kredi çektiği kuruma da borçlarının ertelenmesi için dilekçeyle müracaat etmeleri gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Aydın, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Yüzde 50 Özel İdare destekli Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında bağ, meyve ve çilek bahçesi tesis etmek isteyen çiftçilerimizin İlçe Müdürlüğümüze 20 Eylül 2013 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekmektedir. Yetiştiricilerimizin hayvan alım, satım, ölüm ve doğum bildirimlerini 7 gün içerisinde mutlaka müdürlüğümüze bildirmeleri, ayrıca yeni doğan buzağıların 20 gün içerisinde küpeletmeleri gerekmektedir. İlimiz sınırları içerisinde büyükbaş hayvan alım-satımlarını hayvan pasaportları ile yapabilecektir."

Toplantıda, TKDK Malatya İl Koordinatörlüğünde görevli Uzman Bekir Uçar tarafından TKDK projeleri hakkında sunum yapıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Battalgazi'de Tarım Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement