Tarsus'ta 2 Ayrı Kermes - Son Dakika
Yerel

Tarsus'ta 2 Ayrı Kermes

Tarsus\'ta 2 Ayrı Kermes

Mersin'in Tarsus ilçesinde 2 ayrı kermes açılışı yapıldı.

30.04.2012 14:15

Mersin'in Tarsus ilçesinde 2 ayrı kermes açılışı yapıldı. Tarsus Müftülüğü tarafından geleneksel hale getirilen Kur'an Kursları kursiyerlerinin düzenlediği kermesin geliri yeni yapılacak 6 Kur'an kursu binasına, Tarsus Hayırlar Yaptırma Eski Kıymetli Eserleri İmar, Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından açılan kermesten ise elde edilecek gelirler yardıma muhtaç öğrenciler yararına kullanılacak.

Müftü Abdulkerim Akbaba, Ulu Cami bahçesinde açılan, yiyecek-içecek ve giyecek ile el işlerinden oluşan ürünlerin satışının yapıldığı kermesten elde elde edilecek gelirle 6 adet yeni Kur'an kursu binası yapılmasını hedeflediklerini söyledi.

Müftü Akbaba, 43 Kur'an kursu bulunduğunu ve 100 kursiyerin organizasyonundan oluşan kermesin bir hafta süreyle açık tutulacağını ifade etti.

75. Yıl Açık hava Gösteri Merkezi yanına açılan Tarsus Hayırlar Yaptırma Eski Kıymetli Eserleri İmar, Koruma ve Yaşatma Derneği kermesinde konuşan de3rnek başkanı Mehmet Yılmaz Öz, derneklerinin kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu kermeste elde edilecek gelirin yardıma muhtaç öğrencilerin yararına kullanılacağını söyledi.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ise yaptığı konuşmada, kenti yönetenlerin bu tür kermeslerle halkla daha içiçe olduğunu, hayırlar için yapılan kermesin hayırlara vesile olmasını emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Her iki kermeste de Kaymakam Güldibi ile Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a kadınlar tarafından işlenmiş eserler verildi.

Kermeslerin açılışına Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdür yardımcısı İbrahim Işıklı, Müftü Abdulkerim Akbaba,

Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarsus'ta 2 Ayrı Kermes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement