Tarsus'ta Yılın Trafikçileri Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Tarsus'ta Yılın Trafikçileri Ödüllerini Aldı

Tarsus\'ta Yılın Trafikçileri Ödüllerini Aldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde kutlanan Karayolları Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında yılın trafikçiler ödüllerini aldı.

07.05.2013 14:04

Mersin'in Tarsus ilçesinde kutlanan Karayolları Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında yılın trafikçiler ödüllerini aldı.

Tarsus Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Sarı, Jandarma Komutanı Binbaşı

Kazım Bahadır Ersoy, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, bazı daire müdür ve amirleri, okul öğretmenleri, oda ve dernek başkanları ile öğrenciler katıldı.

Açılışta saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra

Trafik Haftası ile ilgili açış konuşmasını Tarsus Emniyet Müdür Yardımcısı Faruk Ufuk Solmaz yaptı. Solmaz, Türkiye'de olduğu gibi Tarsus'ta da Karayolları ve Trafik Haftasını kutlarken istatistiki bilgiler verdi.

Jandarma komutanlığından Üstteğmen

Volkan Başaran'da Tarsus ilçe Jandarma komutanlığının sorumluluk alanına giren bölgeler ile ilgili bilgiler verdi. Her iki konuşmacı da kazaların en aza indirilip ölümlerin ve maddi hasarlı olayların

azaltılması için yayalarında, sürücülerinde trafik konusunda duyarlı, bilgili ve hassas olmaları gerektiğini söylediler.

Konuşmalardan sonra Tarsus'taki okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında derece

alan öğrenciler eserlerini seslendirdi. Resimler ise Kültür Merkezi girişinde sergilendi.

Konuşma ve ödül töreninin ardından başarılı Trafik personelleri olarak Emniyet Müdürlüğünden Trafik memuru Hasan Usta, Jandarma komutanlığından Uzman Jandarma

V. Kad. Çvş. Mahmut Tekin, Tarsus Belediye Zabıta Memuru Ali Aydıncı çeyrek altın ve plaketle ödüllendirildi. Yılın şoförleri olarak Emniyet müdürlüğünce Recep Öztan, Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığınca Ramazan Eren, Tarsus Belediye Başkanlığınca Süleyman Fesli, Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığınca Hamza Can seçilerek çeyrek altın ve plaketle ödüllendirildiler.

Okullar arasındaki yarışmalarda ise

Liseler Şiir dalında Kız Meslek Lisesi'nden İpek Aydoğ birinci, kompozisyon dalında İmam Hatip Lisesi'nden Tuğba Demir birinci, Resim dalında MUKAL'dan Meral Özcan birinci oldu.

İlköğretim okullarında ise şiir dalında Yaren Akbar birinci, kompozisyon dalında Dedeler İlköğretim okulundan Emel Aydın birinci, resim dalında Kasım Ekenler Ortaokulundan Görkem Can birinci olarak spor malzemesi ve plaketle ödüllendirildiler.

Törene katılanlara trafikle ilgili broşür, kitapçık, araba kokusu, cezerye, pasta ve meyve suyu dağıtıldı.

(ERY-

07.05.2013 13: 54: 31

TSI

NNNN - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarsus'ta Yılın Trafikçileri Ödüllerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement