Tatvan'da Teog Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Tatvan'da Teog Değerlendirme Toplantısı

Tatvan\'da Teog Değerlendirme Toplantısı

Bitlis’in Tatvan Kaymakamı Murat Erkan başkanlığında TEOG izleme komisyonuyla yılsonu değerlendirme toplantısı düzenlendi.

15.06.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan Kaymakamı Murat Erkan başkanlığında TEOG izleme komisyonuyla yılsonu değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Tatvan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezinde (PKM) düzenlenen toplantıda, ilçenin TEOG'daki başarısı masaya yatırılarak, yakalanan başarı serisinin nasıl daha üst seviyelere çıkarılabileceği üzerinde tartışılarak fikir alışverişinde bulunuldu. Bu yılki birinci ve ikinci TEOG sonuçlarının da değerlendirildiği toplantıda, yapılan deneme sınavları ile TEOG'da alınan sonuçların grafiksel mukayeseleri ve analizleri yapıldı. Daha sonraki sınavlarda başarının daha da artırılabilmesi için nelerin yapılması gerektiği ve öğrencilerin daha iyi motive edilebilmesi konusunda da görüşler sunuldu.

Yapılan değerlendirme toplantısının ardından açıklamada bulunan Kaymakam Murat Erkan, ilçe olarak diğer tüm alanlarda olduğu eğitim alanında da her geçen gün başarı çıtasının yükseldiğini söyledi. Bu yılki eğitim öğretim dönemi başında başarıyı arttırmak için TEOG İzleme Komisyonu kurduklarını ve bunun meyvesi olarak TEOG'da hem Türkiye ortalamasının yakalandığını hem de geçen yıl olduğu gibi bu yılda yine il birincisi olma başarısının elde edildiğini ifade eden Kaymakam Erkan, "İlçe olarak eğitimdeki başarı çıtamızı daha da yükseltmek için bu yılki eğitim öğretim dönemi başında Proje Koordinasyon Merkezi bünyesinde 63 bin lira bütçeyle TEOG İzleme Komisyonu kurduk. Kurmuş olduğumuz bu komisyonumuz takibinde 12'si köy okulu olmak üzere toplam 30 okulda çalışma yürütüldü ve aynı zamanda bu okulların öğrenci sayısı ve ihtiyacına göre gerekli tüm kaynaklar sağlandı. Yine çalışmalar kapsamında toplamda 5 deneme sınavı yapıldı. Bu çalışmalardan toplam bin 680 öğrencimiz faydalandı. Yapılan çalışmalar neticesinde ilçemiz TEOG sınavında hem Türkiye ortalamasını yakaladı hem de 59.08'lik puan ortalamasıyla bu yıl da il birincisi oldu. Ayrıca bu disiplinli ve kararlı çalışmaların bir meyvesi olarak ilçemiz İmam Hatip Ortaokulu öğrencimiz İrem Toprak da 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birinciliği elde etti. Tüm bu gelişmelere bakıldığında başarı için tüm öğretmen, öğrenci ve idarecilerimizin elini taşın altına koyarak çaba sarf ettiğini söyleyebiliriz. Bugün de yapmış olduğumuz bu değerlendirme toplantısı neticesinde ilçemizin TEOG'daki başarısı masaya yatırılarak, yakalanan başarı serisinin nasıl daha üst seviyelere çıkarılabileceği üzerinde tartışılarak fikir alışverişinde bulunduk" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan'da Teog Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement