Teç-Sen Siyasete Bulaşmadan Sendikacılık Yapmak İstiyor - Son Dakika
Yerel

Teç-Sen Siyasete Bulaşmadan Sendikacılık Yapmak İstiyor

Teç-Sen Siyasete Bulaşmadan Sendikacılık Yapmak İstiyor

Tüm Eğitim Sendikası Çalışanları (Teç-Sen) Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Teker ve yeni yönetim kurulu üyeleri İhlas Haber Ajansı Adıyaman bürosunu ziyaret etti.

05.06.2012 13:58

Tüm Eğitim Sendikası Çalışanları (Teç-Sen) Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Teker ve yeni yönetim kurulu üyeleri İhlas Haber Ajansı Adıyaman bürosunu ziyaret etti.

Teç-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Taş'ın yerine Mehmet Teker'in başkan olarak atanmasının ardından yönetime Yusuf Özgül, Abdurrahman Yaylagül, Mahmut Yüksel, Hüseyin Parlak, Naif Dünek, Mehmet Taş ve Süleyman Özdüzen seçildi.

İhlas Haber Ajansı'na yaptıkları ziyarette konuşan Şube Başkanı Mehmet Teker, sendikacılıkta siyasete "hayır" dediklerini kendi kadrolarının sorunların çözümü için seslerini duyurmak istediklerini vurguladı.

Mehmet Teker, "Milli Eğitim Bakanlığı eğitim çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapmaktadır. Eğitim çalışanları arasında adaletsiz bir ücret politikası vardır. Türkiye genelinde 40 bin hizmetli açığı vardır. Okullarımızda hizmetli personel kalmamıştır. Emekli olanın yerine yeni personel alınmamaktadır. 40 bin hizmetli açığı ile öğrencilerimiz sağlıksız ortamlarda eğitim almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı; kurum içinde uyguladığı ücret politikasını kendi öz personellerine eşit ve hakkaniyetli bir şekilde dağıtamayan tek kurumdur. Tüm eğitim çalışanları sınavlara da salon başkanı ve gözcüsü görevi verilmesi hususunda bakanlığa resmi başvurumuzu yaparak takipçisi olacağız. Hizmetli arkadaşlarımızın fazla mesai yaptıkları bir gerçektir. Fazla çalıştıkları yerine çalıştığı saat kadar ya izin verilmeli ya da ücret verilmelidir. Kurum içinde uyguladığı adaletsiz ve hakkaniyetsiz ücret politikası ve kendi personeline bu kadar uzak yaklaşımıyla memnuniyetsizlik yaratan Milli Eğitim Bakanlığı bu haliyle okuldan uzaklaştırma cezası almıştır" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Teç-Sen Siyasete Bulaşmadan Sendikacılık Yapmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement