Tekkeköy Eğitim Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Tekkeköy Eğitim Çalıştayı

Tekkeköy Eğitim Çalıştayı

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde "Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi" kapsamında "Tekkeköy Eğitim Çalıştayı" düzenlendi.

08.10.2013 14:00

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde "Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi" kapsamında "Tekkeköy Eğitim Çalıştayı" düzenlendi.

Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen "Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi" kapsamında Tekkeköy Belediyesi Düğün Salonu'nda "Tekkeköy Eğitim Çalıştayı" yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, "İlimizde 255 bin öğrenci, 16 bine yakın ise öğretmenimiz var. Tekkeköy'de ise 9 bin öğrencimiz var. 288 ortaokulumuz var. Bunlardan 64'ü ikili eğitim veriyor. 18 bin 10 öğrencimiz var. 3 bin 59 öğretmenimiz de bu okullarda görev yapıyor. Tekkeköy'de okullaşma yüzde 60 civarındadır. Yani kaçağımız var. Bir sıkıntı var. Bu çalıştaylarda bunları görüşebiliriz. Mesela öğrencileri okullarda tutmak için neler yapabiliriz. Başarı durumda ise liseler il genelinde SBS 378 iken, burada 359 civarındadır. Acaba SBS ile ilgili çocuklarımızın çalışmasına ve eğitim-öğretim durumlarına ne derece hakimiz. Bunları komisyonlarda dikkate alalım" dedi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, "Bizim ülke olarak ileriye dönük bir programımız yok. Bunlara ihtiyacımız var. Ne bu hükümette ne de geçmiş hükümetlerde. 2019 eğitim programını tebrik ediyorum. Sadece bu eğitim programının 2019'u değil, 29'ları ve 39'ları olmalıdır. Siyaset bizi batırdı. Biz böyle bir çalıştaydan gelen planlı bir ülkenin insanları değiliz. On yıl sonra tüm alanlarda ne olacak? Böyle bir proje oluşturmadık. Samsun'un bile gelecekle ilgili bir programı yok. Onun için güncel yaşayıp gidiyoruz. Ben bu çalıştayda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Tekkeköy İlçe Kaymakamı İbrahim Küçük, "Eğitim meselesi ülke meselesidir. Ülkemizin en büyük sorunu eğitim sorunu olmuştur ve olmaya devam da edecektir. Gelecek nesillerle ilgili hesap yapıyorsanız, eğitimi ikinci plana atmanın mümkünatı yoktur. Çekinmeye gerek yok. Hepimiz konuşmaya sahibiz. Bundan hiç kimse gocunmasın. Eğitim sorunlarımızın büyük bir bölümü yapısal sorunlardır. Öğretmen yetiştirme ve atama ile ilgili problemler yaşıyoruz. Biz bunu aşamadık. Bunları görmezden gelemeyiz. Dünya değişiyor ve Türkiye'de değişiyor. Öğretmen yetiştirmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı da istekli olarak okullara göndermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

2 gün sürecek olacak çalıştayda ayrıca Samsun Eğitim Denetmenleri Başkanı Nihat Çelikezen, Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup Keskin ve Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kuzu da konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, çalıştay katılımcılarına Asarağaç Piknik Alanı'nda bulunan Tomruk Restoran'da öğle yemeği verdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekkeköy Eğitim Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement