Tekmeleriyle Budapeşte'yi Fethedecek - Son Dakika
Yerel

Tekmeleriyle Budapeşte'yi Fethedecek

Tekmeleriyle Budapeşte\'yi Fethedecek

Erzurum'un karatedeki gurur kaynaklarından biri olan Necati Pınarbaşı, Türk Milli takım forması ile Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de altın madalya arıyor.

10.05.2013 12:04

Erzurum'un karatedeki gurur kaynaklarından biri olan Necati Pınarbaşı, Türk Milli takım forması ile Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de altın madalya arıyor.

Erzurum Çelebispor'un karatedeki Milli yıldızı Necati Pınarbaşı, hocası ve Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Ahmet Çeleb ile birlikte Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de yapılan 48.Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'na katıldı. Milli karateci Macaristan'da madalya arıyor. 45 ülkeden toplam 703 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk gününde organizasyonun yapıldığı Sport Hall Ice Palace'da Türk fırtınası esti. Bireysel kumite ve kata mücadelelerinin yapıldığı ilk gün Türkiye beş kategoride finale çıktı. Üç karatecimiz de cumartesi günü bronz madalya maçına çıkacak. Organizasyonda Türkiye adına ilk finalist Kasım ayında dünya şampiyonluğunu kazanan Enes Erkan oldu. +84 kiloda tatamiyi çıkan Erkan ilk turda Belçikalı rakibi B. Vanwaesberghe'yi maçın bitimine 1.41 saniye kala 8-0 teknik nakavtla mağlup etti. İkinci maçta Karadağlı rakibi A. Cecuncajanin karşısında puan almakta zorlanan Erkan maçın bitimine 16 saniye kala rakibine vurduğu tek yumrukla 1-0 galip gelmeyi başardı. Üçüncü turda Lüksemburglu E. Sabotic karşısında maça çok hızlı başlayan ve ilk 30 saniye içinde üst üste aldığı puanlarla 5-0 öne geçen dünya şampiyonu Erkan, mücadeleyi 5-2 kazanarak grup finaline çıktı. Bugün Milli takımdaki arkadaşları ile Kumite'de finale çıkla mücadelesi verecek olan Necati Pınarbaşı'na ve takım arkadaşlarına başarılar diliyoruz.

GENÇ KARATECİLER SAMSUN YOLLARINDA

Buarada Erzurumlu genç karateciler Samsun'a gitti. Liselerarası Türkiye Karate Şampiyonası hafta sonunda Samsun'da yapılacak. Turnuvaya Erzurum'dan dokuz sporcu katılacak. Antrenör Muhammet Çelebi yönetimindeki Erzurumlu karateciler, madalya ile Erzurum'a döneceklerini belirtti. Antrenör Muhammet Çelebi de, Samsun'da yapılacak olan Liseli Gençler Türkiye Şampiyonasına çok iyi hazırlandıklarını ifade ederek, şampiyonluk için sporcularına güvendiğini söyledi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekmeleriyle Budapeşte'yi Fethedecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement