Tenzile Erdoğan'ın Adı Mamak'ta Yaşatılacak - Son Dakika
Yerel

Tenzile Erdoğan'ın Adı Mamak'ta Yaşatılacak

Tenzile Erdoğan\'ın Adı Mamak\'ta Yaşatılacak

Boğaziçi Fahrikorutürk Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Aile Merkezi'ne Başbakan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın ismi verildi.

06.09.2012 14:07  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediyesi tarafından Boğaziçi-Fahrikorutürk Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Aile Merkezi'ne Mamak Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle alınan kararla geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Başbakan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın ismi verildi.

Mamak Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 14 bin dönüm alan üzerinde gerçekleşen çalışma kapsamında, 6 bin 786 metrekare alana sahip olan merkez,

bin 500 metrekare kapalı alandan oluşuyor. Merkezin üst kısmında ise 7300 metrekarelik alana sahip parkın yapım çalışmaları da hızla devam ediyor. Merkezde diğer Aile Merkezlerinde olduğu gibi Bilgi Evi, kreş, çok amaçlı salon, hanımlar lokali, spor salonu ve sohbet odası bulunuyor. Merkez hizmete açıldıktan sonra kayıt olan kursiyerlere kişisel gelişim, cilt bakımı, psikoloji, adab-ı muaşeret, sağlıklı beslenme, medeni kanun, geri dönüşüm, hasta hakları ve kadın doğum üzerine eğitimler verilecek. Yine merkezde yirmi farklı branşta meslek edindirme kursları ile bayanlara hem el becerilerini geliştirmeleri hem de aile bütçelerine katkıda bulunmaları için imkanlar sağlanacak. Bayanlar spor merkezlerinde spor hocaları gözetiminde yaş ve sağlık durumlarına uygun olarak spor yapabilecek. Düzenlenecek seminerler, şiir ve sanatsal dinletiler, sinema günlerinde hanımlar arasında birlik ve beraberliği de pekiştirecek. Merkeze üye olan bayanlar dönüşümlü olarak kültür gezilerine de katılabilecek. Tenzile Erdoğan Aile Merkezi'nde de yine özel tasarlanmış sohbet odası bulunuyor. Bu odada hanımlar karşılıklı sohbet edebilecek. Merkezin çevresinde fitness aletleri, çocuk oyun alanları ve yürüyüş yolları bulunuyor.

Kentsel dönüşüm projeleri ve sosyal projelerin yanı sıra parklara da büyük önem veren Mamak Belediyesi, Tenzile Erdoğan Aile Merkezi'nin hemen üst kısmında bulunan parkın da yapımına başladı. 7bin 300 metrekare alana sahip park içinde çocuk oyun alanları, fitness alanı, yürüyüş yolları ve dinlenme alanları bulunuyor.

"AİLEYİ DİKKATE ALAN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI SÜRDÜRÜYORUZ"

Aile bütünlüğünü korumak ve kadınları sosyal hayatın içine çekmek için açılan Aile Merkezlerinin, hanımların sosyalleşmesi, fiziksel ve zihinsel sağlıklarına katkı sağlamasının yanı sıra birlik ve beraberliği de pekiştirdiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Belediyesi olarak aileyi dikkate alan bir belediyecilik anlayışı sürdürdüklerini söyledi. Akgül, "Aile Merkezlerimiz ile Mamak'ta yeni bir dönem başladı. Sayın Başbakanımızın 'Bizim her icraatımızda önce aile düşünülmüş, aile gözetilmiştir. Yerel yönetim anlayışımızın temelinde aile var' şeklinde ifade ettikleri gibi biz de Mamak Belediyesi olarak aileyi dikkate alan bir belediyecilik anlayışı sürdürüyoruz. Aile Merkezlerimizle hem kadınlarımızın hayat standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz, hem de onlara aktif olabilecekleri nitelikli ortamlar hazırlıyoruz. Merkezlerimizde kadınlara meslek öğreterek iş sahibi olmalarına zemin hazırlıyoruz. Geçtiğimiz yıl muhterem validelerini kaybeden Sayın Başbakanımızın acısını derinden paylaştık. Biz de Mamak Belediye Meclisi'nde oy birliği ile aldığımız karar doğrultusunda Boğaziçi-Fahrikorutürk Aile Merkezimize, Sayın Başbakanımızın muhterem anneleri Tenzile Erdoğan'ın ismini verdik" dedi.

Mamak'ta bölge insanının ihtiyacına yönelik eğitim, kültür ve sağlık alanında projelerin de başarıyla yürütüldüğünü belirten Başkan Akgül, "Mamak'taki Bilgi Evlerimizde eğitim projelerimizi başarıyla sürdürüyoruz, 10 bin öğrenciye ücretsiz etüt eğitimi veriyoruz. Bilgi Evlerimizde öğrencilerimiz, hem derslerine yönelik eğitim görüyor hem de sosyal aktivitelerimizle boş vakitlerini değerlendirme imkanı buluyorlar. Bilgi evlerimizin sayısını her geçen gün artırıyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tenzile Erdoğan'ın Adı Mamak'ta Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement