Tepebaşı'nın İklim Dostu Çalışmalarını İncelediler - Son Dakika
Yerel

Tepebaşı'nın İklim Dostu Çalışmalarını İncelediler

Tepebaşı\'nın İklim Dostu Çalışmalarını İncelediler

Tepebaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde “İklim Dostu Kent Planlama ve Tasarım” teması ile düzenlenen Belediyeler Buluşması sona erdi. Aralarında çok sayıda uzmanın ve belediye başkanlarının bulunduğu katılımcılar, Tepebaşı Belediyesi’nin iklim dostu projelerini yerinde inceledi.

16.05.2022 15:18  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi'nin ev sahipliğinde "İklim Dostu Kent Planlama ve Tasarım" teması ile düzenlenen Belediyeler Buluşması sona erdi. Aralarında çok sayıda uzmanın ve belediye başkanlarının bulunduğu katılımcılar, Tepebaşı Belediyesi'nin iklim dostu projelerini yerinde inceledi.

Tepebaşı Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Belediyeler Buluşması'nın ikinci toplantısı "İklim Dostu Kent Planlama ve Tasarım" teması ile gerçekleştirildi.

Etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Şişli ve Kadıköy Belediyesi bürokratları, katılımcı belediyelerden meclis üyeleri, akademisyenler, sektör temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Başkanlar Paneli sonrasında etkinliğin ikinci oturumunda "Uygulamada Yenilikler ve Tasarruf", "Akıllı Kent Mobilyaları ve Sürdürülebilir Enerji", "Sürdürülebilir Ulaşım ve Mikro Mobilite" başlıkları altında sunumlar yapıldı.

Oturumların ardından konuk heyetler, Tepebaşı Belediyesi'nin iklim dostu çalışmalarını teknik gezi ile yerinde inceledi. Konuklara, Başkan Ataç eşlik ederken, Melih Savaş Yaşam Köyü, Mustafa Kemal Atatürk Su Sporları Merkezi, Yeryüzü Ekoloji Okulu ve hizmet binası gezildi.

"İLETİŞİM VE İŞ BİRLİĞİNE DEVAM EDECEĞİZ"

Başkan Ataç, burada yaptığı değerlendirmesinde, "Konuk belediye başkanlarımız ile çok verimli temaslarda bulunduk. İklim değişikliği konusunda birlikte hareket etmenin önemi, yerel yönetimlerin iklim krizine karşı rolü, örnek uygulamaların paylaşımı ve tecrübelerin aktarımı konularında görüş birliğimiz olduğunu söyleyebilirim. Vatandaşlarımızda, iklimsel konularda farkındalık oluşturabilmenin önemine inanıyoruz. Bu anlayış ile iletişimimiz ve iş birliğimiz devam edecek" diye konuştu.

Başkan Ataç'ı başarılı çalışmalarından ötürü tebrik eden misafirler de Tepebaşı Belediyesi'nin Türkiye'ye örnek bir belediye olduğunu kaydetti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Tepebaşı'nın İklim Dostu Çalışmalarını İncelediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement