Şanlıurfa İnsanı Yardım Platformu, terör örgütünün çocuk kaçırmasını protesto etti.
Platformun Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'ndeki binasında bir araya gelen dernek üyeleri adına basın açıklaması yapan Abdullah Göçmez, yaşanan olayın hiçbir mazeret kabul etmeyen insanlık dışı bir uygulama olduğunu belirtti.
Çocukları ellerinden alınmış annelerin haklı mücadelesini desteklediklerini ve onların yanında olduklarını aktaran Göçmez, tüm kesimlerin annelerin bu mücadelesine saygı duyması gerektiğini vurguladı.
Çocukların bir istismar aracı olarak kullanılmaması gerektiğine dikkati çeken Göçmez, "Çocuk gelinlere, çocuk işçilere karşı olduğumuz gibi çocuklarımızın ellerine silah verilip dağa çıkarılmasına da sokak eylemlerinde kullanılmasına da karşıyız. Bilim yuvalarında yarına hazırlanmaları gereken yavrularımızın ne dağlarda ne de karanlık maden ocaklarında olmaları insani değerlerin kabul etmeyeceği bir durumdur" dedi.
Cumhuriyet tarihinin en önemli gelişmelerinden çözüm sürecinin devam ettiği bu dönemde huzur ortamını baltalamaya çalışan grupların devreye girdiğini savunan Göçmez, herkesin sağduyulu olması gerektiğini ifade etti.
Halkların barışın devamı için ellerinden geleni yapması gerektiğini anlatan Göçmez, şöyle devam etti:
"40 yıldır kan ve gözyaşı ile yoğruldu, artık bunların yerine barış tohumlarının yeşermesi gerekiyor. Barış süreci devam etmelidir, bunu baltalamaya kimsenin hakkı yoktur. Ülkemizin özlenen barışa kavuşması, çatışma ortamının tamamen ortadan kaldırılmasıyla, Kürt sorununun çözümüne yönelik her türlü adım, barış ve huzur ortamımızın inşası anlamına gelmektedir. Çatışma ve operasyonlardan kaçınılarak sağlıklı bir diyalog ortamına katkı sunulmalıdır. Şüphesiz ki barışın en az çatışma kadar zor ve meşakkatli olduğunu biliyoruz." - Şanlıurfa
Son Dakika › Yerel › Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?