Topçu, "Kürtler ve Türklerin Kardeşliği Ensar ve Muhacirlerin Kardeşliği Gibidir" - Son Dakika
Yerel

Topçu, "Kürtler ve Türklerin Kardeşliği Ensar ve Muhacirlerin Kardeşliği Gibidir"

Topçu, "Kürtler ve Türklerin Kardeşliği Ensar ve Muhacirlerin Kardeşliği Gibidir"

Ak Parti Ardahan Milletvekili Aday Adayı Abdullah Topçu Selahattin Demirtaş’ın açıklamalarına sert tepki göstererek, ’’ Kürtler ve Türklerin kardeşliği Ensar ve Muhacirlerin kardeşliği gibidir.

18.03.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Ardahan Milletvekili Aday Adayı Abdullah Topçu Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarına sert tepki göstererek, " Kürtler ve Türklerin kardeşliği Ensar ve Muhacirlerin kardeşliği gibidir."

Topçu, Selahattin Demirtaş'ın zaman zaman yapmış olduğu açıklamalarla çözüm sürecini provoke ettiğini belirterek, Sen barıştan mı yanasın yoksa kan ve gözyaşından mı? Sen demokrasiden mi yanasın yoksa darbe ve vesayetten mi? Yaptığın açıklamalar gösteriyor ki sen barış ve kardeşlikten yana değilsin. Adeta çözüm sürecini provoke eden söz ve söylemlerde bulunuyorsun diyerek Demirtaş'ı eleştirdi.

Çözüm süreciyle birlikte oluşan barış ve kardeşlik iklimini zehirlemek isteyen bu sürecin başarıya ulaşmasına engel olmak için her türlü çabayı gösteren Selahattin Demirtaş'a seslenen Topçu, "Sen Kobani'yi bahane ederek halkı sokağa çıkarmış ve onlarca insanın ölmesine vesile olmuştun. Evler dükkanlar yakıldı. İşyerleri araçlar yurtlar yakıldı. Ölenler Kürt kardeşlerimiz. Kürt kardeşlerimizin ölmesi senin umrunda değil anlaşılan." dedi.

Son yaptığı açıklamada Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak HDP olduğu müddetçe seni başkan yaptırmayacağız diyen Selahattin Demirtaşa' seslenen Topçu, "Senin partinin adı Halkların Demokrasi Partisi. Yaptığın açıklamanın Halkla, Demokrasiyle bağdaşan yanı var mı? 28 Şubat darbecileriyle aynı ağzı kullanıyorsun. Onlar da o zaman Refah-Yol hükümetini kurdurtmayacağız diyordular. Şimdi sende aynı zihniyetle konuşuyorsun. Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkan olmasına karar verecek olanlar milletimizdir. Millet ne derse o olacak. Bu ülkede barışta olacak kardeşlikte. Eğer milletimiz başkanlık sistemini benimserse Recep Tayyip Erdoğan'da başkan olacak. Sen ve senin gibilerde buna engel olamayacak." diye konuştu.

Topçu, "Kürtler ve Türklerin kardeşliğini Ensar ve Muhacirlerin kardeşliğine benzeterek; Allah'ın izniyle bin yıldır kardeş olan bu halk ebediyete kadar kardeş kalacaktır. Demirtaş'ın bu tür söz ve söylemlerini devam ettirmesi halinde HDP'nin kesinlikle barajı geçemeyeceğini iddia eden Topçu, Anlaşılan o ki Selahattin Demirtaş, İngilizlerin kışkırtmasıyla kardeş arasına nifak sokmak isteyen Şeyh Sayid'in bölücü yıkıcı tavrını benimsemiş. Oysa Kürt kardeşlerimiz, Üstad Bediüzzaman'ın İslamla yoğrulmuş birleştirici bütünleştirici tavrını kendisine rehber edinmiştir. Dolayısıyla, Demirtaş'ın söz ve söylemlerinin Kürt kardeşlerimizin yüksek çoğunluğu tarafından dikkate alınmayacağı aşikardır" dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Topçu, 'Kürtler ve Türklerin Kardeşliği Ensar ve Muhacirlerin Kardeşliği Gibidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • KaraÇocuk: Allahbillah aşkına Biz mi darbecilerin ağzıyla konuşuyoruz Darbeci yönetimiyle bu halkın iradesine engel olan barajı kaldırmayan siz DARBECİSİNİZ 0 0 Yanıtla

Advertisement