Tüik Heyetinden Hatso'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Tüik Heyetinden Hatso'ya Ziyaret

Tüik Heyetinden Hatso\'ya Ziyaret

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Van Bölge Müdürü Vekili Özer Coşğun başkanlığındaki heyet, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası'nı (HATSO) ziyaret etti.

04.02.2014 17:25

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Van Bölge Müdür Vekili Özer Coşğun başkanlığındaki heyet, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası'nı (HATSO) ziyaret etti.

Kurum çalışmaları kapsamında Hakkari'ye gelen TÜİK heyeti, HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, Meclis Başkan Vekili Necmettin Aydemir ve Genel Sekreter Fikret Keskin tarafından karşılandı.

HATSO'yu yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgilendirmek ve kurumlarıyla işbirliği içinde olmalarını sağlamak amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten TÜİK Van Bölge Müdür Vekili Özer Coşğun, istatistiki veri derlemede yeni yönteme geçildiğini anımsattı.

TÜİK'in 2014 yılından itibaren tüm işyeri araştırmalarını firmaların internet üzerinden doğrudan veri girişi yapmalarını sağlayarak gerçekleştireceklerini anlatan Coşğun, şöyle konuştu:

"İstatistik alanında ulusal ve uluslararası öncelikler dikkate alınarak, ülkemizin ekonomi, sosyal, demografi, kültür, çevre, bilim ve teknoloji alanları ile gerekli görülen diğer alanlardaki istatistikler derlenmekte, derlenen bu bilgiler analiz edilerek kalkınma planları ve yıllık programların hazırlanması, milli gelir tahminlerinin yapılması, ülkemizin ekonomik ve sosyal yapısında meydana gelen değişimlerin izlenmesi, uluslararası bilgi sistemine ve uluslararası karşılaştırmalara olanak sağlanması, ayrıca çeşitli araştırmalara kaynak teşkil etmesi amacıyla kullanılmaktadır.  İşyeri bazındaki araştırmalarımızın bundan sonra sadece internet üzerinden geliştirilen uygulamalar ile yürütülmesine karar verilmiştir. Bu bağlamda, internet üzerinden erişime açılan uygulamalara işyerlerinin giriş yapabilmesi amacıyla, her firma için özel kullanıcı adı ve şifre üretilip işyeri yetkilisine teslim edilecektir. İşyeri yetkilileri veri giriş platformuna www.tuik.gov.tr adresi üzerinden "Ankete Giriş" ekranından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabileceklerdir. Firmaya özel kullanıcı bilgileri TÜİK tarafından yürütülen tüm araştırmaların ilgili firma tarafından veri girişi için geçerli olacak ve belirlenen tarihlerde kullanılabilecektir. İşyerlerinin verilerinin güvenliği açısından kendilerine teslim edilen şifreyi kesinlikle başka kişilerle veya kurumlarla paylaşmaması gerekmektedir. Bu konuda detaylı bilgilere kurumsal web sayfamızdan erişim sağlanabilmektedir."

TÜİK tarafından derlenen bilgilerin, yalnızca istatistiksel çalışmalarda kullanılmak amacıyla toplandığını, veri gizliliğinin 5429 sayılı kanun ile teminat altına alındığını kaydeden Coşğun, anket ve araştırmalarda istenen bilgilerin belirlenen şekil, süre ve standartlarda eksiksiz ve doğru olarak verilmemesi durumunda idari para cezası uygulanacağını aktardı.

İdari para cezalarının 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 17. maddesinin 7. fıkrası gereğince her yıl artırıldığını, 2014 yılında uygulanacak İdari Para Cezalarının "Hane halkı veya bireylerle yapılan araştırmalar için 959, girişim işyerleri ile yapılan araştırmalar için 2 bin 281, sayımlarda işlenmesi durumunda 3 bin 859 lira olarak belirlendiğini dile getiren Coşğun, 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanununun amir hükmü gereğince girişim işyeri yetkililerinin idari para cezası ile karşılaşmaması için, TÜİK tarafından yürütülen sayım, anket ve araştırmalarda istenilen verileri belirlenen şekil, süre ve standartlarda eksiksiz ve doğru olarak internet üzerinden veri girişi yapmaları gerektiğini vurguladı.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Abdurahlan Er ise TÜİK Van Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde olacaklarını ve üzerlerine düşen her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını belirtti. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tüik Heyetinden Hatso'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement