Tüketici Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

Tüketici Ödülleri Sahiplerini Buldu

Tüketici Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sinop İl Ticaret Müdürlüğü ile tarafından "15 Mart Dünya Tüketiciler Günü" kutlamaları kapsamında düzenlenen "16.Geleneksel Tüketici Ödülleri" sahiplerini buldu.

15.03.2013 18:09

Sinop İl Ticaret Müdürlüğü ile tarafından "15 Mart Dünya Tüketiciler Günü" kutlamaları kapsamında düzenlenen "16. Geleneksel Tüketici Ödülleri" sahiplerini buldu.

Kurumun toplantı salonunda gerçekleştirilen törende, 'bilinçli tüketici' ve 'tüketici memnuniyetini ilke edinen firma' ve 'yazılı basın tüketici ödülü' olmak üzere 3 dalda verilen tüketici ödüllerini almaya hak kazanan firma, şahıs ve kuruluş temsilcilerine verildi. Törende konuşan Vali Dr Ahmet Cengiz, Osmanlı dönemindeki ahilik teşkilatını hatırlattı. Ahilik teşkilatın o dönemlerde tüketicinin korunmasına, üreticinin belli standartlar taşımasına ve esnafın, zanaatkarın yetiştirilmesine yönelik çok ciddi tedbirler aldığını ve yine çok ciddi kurallar getirdiğini söyledi. Vali Cengiz; "Bizim kültürümüzde bu var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduktan sonra Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyeti'ne geçişten sonra bir süre tüketici haklarının korunması konusu mahkemelere bırakılmışken, 4077 sayılı yasayla Tüketici Hakem heyetleri kurularak bir anlamda tüketiciyle üretici arasında bir aracı müessesi kuruldu. Bütün illerde ve ilçelerde komisyonlar kurulurken Ticaret Müdürlüğü başkanlığında bu komisyonlar görevlerine devam ediyor. Komisyonda üretici temsilcileri, avukatımız, esnaf teşkilatımız görev yapıyor. Belli periyotlarda toplanıyorlar. Sinop'ta 141 başvurunun 130 tanesi tüketici lehine sonuçlanmış. Üreticilerde buna itiraz etmemiştir. Bu doğrultuda tüketicinin mağduriyetini gidermişler. Hepimiz tüketiciyiz. Tüketici olarak hemen hemen hepimizin üzüldüğü konular başımıza gelmiştir. Ankara'da benim de başıma böyle bir olay geldi. Anında ilçe hakem heyetine müracaat ettim ve orada mağduriyetim giderildi. Kısa yoldan hakkımızı aramanın bir yolunu mahkemeye gitmeden kısa yoldan hakkımızı takip etmiş oluyoruz. Sinop'ta bu iş çok düzenli gidiyor. Sinop bu konuda öncü hizmet veren bir ilimiz. Son haftalarda pompa istasyonların da yapılan bir denetimde teşekkür aldık. Hiç hata çıkmadı, sıfır hatayla sonuçlanan Türkiye'deki tek denetim oldu. Bu Sinop esnafının Sinop üreticisinin tüketici haklarına gösterdiği hassasiyetin bir göstergesidir. Bu anlamda hem Müdürlük personelimize hem de esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonrada aynı hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz. Tüketicilerin de üreticilerin de mağduriyetlerini gidereceğiz. Tüketiciyle üretici esnafı orta noktada buluşturacağız" dedi.

Sinop il Ticaret Müdürü Hasan Bayrak, şu anda mevzuatta bulunan 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un birçok yenilikle Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden bile daha ileri seviyede olduğunu söyledi. Bayrak, "Buradan şu sonuç çıkmaktadır. Demek ki biz tüketicilerimizi çok önemsiyoruz. Üründe kaliteye önem veriyoruz" diye konuştu.

Törende bilinçli tüketici ödülünü Nuriye Yaşar, tüketici memnuniyetini ilke edinen firma ödülünü Nur-Er Paşabahçe firması ile yazılı basın tüketici ödülünü de Haber57 Gazetesi aldı.

Törene Sinop Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviri ve Valilik Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar ile Sinop Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Turan Durmaz katıldı. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tüketici Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement