Tuna'nın Büyükşehir Sıkıntısı - Son Dakika
Yerel

Tuna'nın Büyükşehir Sıkıntısı

Tuna\'nın Büyükşehir Sıkıntısı

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile cadde ve bulvarların açılması konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

28.11.2012 11:46  Güncelleme: 11:48

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile cadde ve bulvarların açılması konusunda zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi, açılmamış cadde ve bulvarlarımızı açsın, imarla ilgili önerilerimizi dikkate alsın. Başka da bir şey istemiyoruz" dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Tuna, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ile zaman zaman bazı konularda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Özellikle cadde ve bulvarlar ile imara açılmasını bekledikleri alanlar konusunda beklentilerine yanıt alamadıklarını ifade eden Tuna, hizmetin yoğunlaştığı Yenişehir ilçesinde açılmamış cadde, bulvar olmadığını, Toroslar ilçesinde ise açılmamış cadde, bulvar sayısının en az 7-8 olduğunu kaydetti. Bir şehri cadde ve bulvarlar ile imar yapısının gösterdiğini vurgulayan Tuna, "Eğer imar sağlıklıysa, geniş bulvarın, geniş cadden çoksa o şehrin seyrine ve görselliğine doyum olmaz, yaptığın hizmet de yakışır. Bizim çoğu bölgemiz, özellikle eski mahallelerimiz hızlı yapılaşmanın, göçün olduğu süreç içerisinde gelişmiş. Şu anda 16 mahallemizde aktif çalışmamız var. Ara sokakları yapıyoruz ama ana caddelerde problem var. Özellikle Çukurova Mahallesi'nde açılacak 4 tane cadde var. Bunlardan 25 metrelik bir caddenin bin 500 metresini biz açtık. Oranın kaldırımı yapılsın, asfaltı dökülsün dedim. Tabi çok umursamıyorlar" diye konuştu.

Toroslar'ın en önemli bulvarlarından birinin Mimar Sinan Bulvarı olduğunu dile getiren Tuna, bu bulvarın sadece 1 kilometrelik bölümünün sağlıklı asfalt olduğunu kaydederek, "Gerisinden gerçekten traktör gitmez. Ara sokaklara bakın, bizim de var eksiklerimiz ufak tefek ama bu yüzde 10 ise Büyükşehir Belediyesi'nin eksiği yüzde 70'tir. Onun için hemen ivedilikle açılmış yolların asfaltları sağlıklı hale getirilmeli, bazı caddeler ıslah edilmeli, açılmamış cadde ve bulvarların da tamamı açılmalı. Hepsini toplasanız 5-6 aylık bir yoğun çalışmayla çözülebilecek bir yerdir Toroslar bölgesindeki Büyükşehirin yapmakla yükümlü olduğu yerler. Gerisini biz yapıyoruz zaten, yaparız. Dolayısıyla bu yönde sıkıntılarımız var. Başka da zaten bizim Büyükşehir Belediyesi'nden istediğimiz bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yıllardır Gazi Osman Paşa Bulvarı ile Rıfat Uslu Caddesi'ni birbirine bağlayan 860 metrelik bir ara yolu yapmasını istediklerini ancak, 8,5 yıldan beri yaptıramadıklarını belirten Tuna, bu cadde ve bulvarın birbirine bağlanması durumunda Mersin'in 3. çevre yolu konumunda olacağını ve kentin trafik yoğunluğunun tamamını alacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a, geçen günlerde "8,5 yıldan beri birlikte çalışıyoruz. Her yıl 100 metre yapmış olsaydın 850 metre yeri bağlardık" dediğini aktaran Tuna, Özcan'ın ise sadece tebessüm ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti: "Yapmama gerekçesi şu; orada 68 tane konut var. Bu konutların örtü bedeli ödenecek. Yani yaklaşık 5-6 milyon lira yapıyor. 5 milyon da maliyeti olsa 11-12 milyon lira. 650-700 milyon lira bütçesi olan bir belediye için 10-12 milyon para değil. Kaldı ki, trafik akışında çok önemli rahatlama sağlayacak."

"İMAR KONUSUNDA DA SORUN YAŞIYORUZ"

Toroslar Belediyesi olarak, hizmet ayrımı yapmadan çalıştıklarının ve kent insanının rahat yaşaması için mücadele ettiklerinin altını çizen Tuna, "Büyükşehir'in yapması gereken hizmeti biz niye yapalım?" mantığıyla bakmadıklarını, birbirlerinin eksiğini tamamlama gayreti içerisinde olduklarını belirtti. İmar konusunda da Büyükşehir Belediyesi'nden gerekli desteği görememekten yakınan Tuna, Toroslar'a bağlanan Dorukkent'i örnek gösterdi. Dorukkent'in 2007 yılında Toroslar Belediyesi'ne bağlandığını, o günden bu yana da 5 binlik planları olmadığını anlatan Tuna, Ankara'nın Çankaya'sı gibi olacabilecek bu bölgeye bu nedenle imar ve ruhsat veremediklerini kaydetti. Ayrıca, Güneykent Mezarlığı ile otoban arasında kalan 6 bin dönüme yakın alanın da biran önce imara açılması gerektiğine işaret eden Tuna, tarıma elverişli olmayan bu alanın imara açılmasıyla Mersin'in arsa sıkıntısının bir bölümünün de çözüleceğine dikkat çekti. Ancak, Başkan Özcan'ın bu konuda da meyil göstermediğini dile getiren Tuna, imara açılmaması için hiçbir gerekçe olmadığını söyledi.

Merkez ilçe belediye başkanlarıyla ise çok problem yaşamadıklarını ifade eden Tuna, sözlerini şöyle tamamladı: "Zaman zaman bazı meclis kararlarında tabi ki düşünce ayrılıkları olabilir, bu da çok doğaldır demokratik koşullarda. Ama kararları genelde uzlaşıyla alıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanına 'Mersin'in menfaatine olan bütün konularda her türlü yanınızdayız' diyorum zaten ama bizde her şey açık olacak, bize anlatacaksınız, ikna edeceksiniz. Biz tatmin olduktan sonra her türlü desteği vermek durumundayız. Çünkü ortak akılda ortak hizmeti yapma yönünde bir duruşumuz var. Bu da işin güzelliğidir. Yani her şeye muhalif olmanın bir anlamı yoktur, yeter ki olumlu olsun projeler." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tuna'nın Büyükşehir Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement