Türk Ocakları Kayseri Şube Başkanı Doç. Dr. Bayram Durbilmez Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk Ocakları Kayseri Şube Başkanı Doç. Dr. Bayram Durbilmez Açıklaması

Türk Ocakları Kayseri Şube Başkanı Doç. Dr. Bayram Durbilmez Açıklaması

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi ve Türk Ocakları Kayseri Şubesi Başkanı Doç.Dr.Bayram Durbilmez, Fevzi Çakmak Lisesi Konferans Salonunda "Türk Kültürü ve Türk Edebiyatı" konulu bir konferans verdi.

21.11.2012 09:54

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi ve Türk Ocakları Kayseri Şubesi Başkanı Doç. Dr. Bayram Durbilmez, Fevzi Çakmak Lisesi Konferans Salonunda "Türk Kültürü ve Türk Edebiyatı" konulu bir konferans verdi.

Konuşmasında "Türk milletinin can damarı Türk kültürü, Türk kültürünün de can damarı Türkçedir" diyen Durbilmez, "Türk kültürü, Türk kimliğini oluşturur. Türk kimliğini korumanın yolu Türk kültürünü yaşayıp yaşatmaktan geçer" diyerek şu şekilde konuştu:

"İl gider dil kalır; dil giderse millet de kalmaz devlet de. Bizi biz yapan unsurların başında ortak kültür öne çıkar. Türk kültür dünyasında Dede Korkut, Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli, Nasrettin Hoca, Köroğlu, Karacaoğlan gibi ortak şahsiyetler ortak kültürü oluşturan öncülerdir. Bu şahsiyetler yanında gelenekler, görenekler, inanışlar, kabuller, davranışlar, töreler, törenler gibi manevi değerlerimiz yanında maddi kültür unsurlarımız da milli kültürümüz oluşturur. Milli kültürün yansıması da en özlü ve estetik bir biçimde edebiyatta yerini bulmuştur. Edebiyatın kökü de Türk kültürüne göre 'edeb'dir. 'Edeb' kelimesi de 'eline, diline, beline sahip olma' şeklinde bir anlam zenginliğine sahiptir. Bu özelliklerimizi korursak millet olarak varlığımızı sürdürebiliriz."

Yurt içinde ve yurt dışında yayımlanmış 11 bilimsel kitabı yanında 5 şiir kitabı da olan Doç. Dr. Bayram Durbilmez, öğretmenlerden ve öğrencilerden gelen istek üzerine şiirlerinden örnekler de sundu.

Öğretmenler ve öğrenciler tarafından büyük ilgiyle izlenen konferansın sonunda, Fevzi Çakmak Lisesi Müdürü Kemal Özdoğan tarafından Durbilmez'e yaptığı hizmetler için bir plaket verildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Ocakları Kayseri Şube Başkanı Doç. Dr. Bayram Durbilmez Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement