Türkiye Sandık Başında - Son Dakika
Yerel

Türkiye Sandık Başında

Hatay Valisi Ercan Topaca, seçimin huzur, güvenlik içerisinde, vatandaşların hür iradesine herhangi bir şekilde baskı olmadan seçiminin yapılması demokrasinin gereği olduğunu söyledi.

01.11.2015 10:11

Hatay Valisi Ercan Topaca, seçimin huzur, güvenlik içerisinde, vatandaşların hür iradesine herhangi bir şekilde baskı olmadan seçiminin yapılması demokrasinin gereği olduğunu söyledi.

Topaca, eşi Sevim ve oğlu Mustafa Topaca, Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 1147 numaralı sandıkta oy kullandı.

Oy kullanma işleminden sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Topaca, temennisinin demokrasi, hoşgörü ve barış ortamında seçimlerin yapılması, herkesin oyunu kullanması ve sandıktan milli iradenin çıkması olduğunu belirtti.

Valilik olarak il genelinde sandık olan ve oy kullanılan her yerde bütün tedbirleri aldıklarını ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

"Biz bütün tedbirleri aldık. Her sandık başında bir güvenlik görevlimiz var. Bin 541 jandarma, 4 bin 148'i polis olmak üzere 5 bin 700 civarında güvenlik görevlimiz sandık alanında ve çevresinde görev yapıyor. Tabi ihtiyaç olduğu zaman kaydırılmak üzere yedeklerimiz de var. Seçimin huzur, güvenlik içerisinde, vatandaşların hür iradesine herhangi bir şekilde baskı olmadan seçiminin yapılması demokrasinin gereğidir. Aldığımız tedbirler doğrultusunda bir sıkıntı beklemiyoruz. Vatandaşlarımız huzur içerisinde, her türlü tehditten, baskıdan uzak bir şekilde oyunu kullanacaktır. Ülkemiz, milletimiz, devletimiz için hayırlı olan bir sonuç çıkacaktır. Milletimizin iradesi hep hayırlıdır zaten. İnşallah milletimizin iradesi tecelli ettikten sonrada ülkemizde demokrasimizin ve anayasamızın kuralları gereği süreç başlayacaktır. Hükümet kurulacak ve normal hayata döneceğiz."

Topaca, seçimlerin hayırlı olmasını, kazasız, belasız, olgunluk, barış ve huzur içinde geçmesini diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement