TZOB Genel Başkan Vekili Sorman, Ahlat'ta - Son Dakika
Yerel

TZOB Genel Başkan Vekili Sorman, Ahlat'ta

TZOB Genel Başkan Vekili Sorman, Ahlat\'ta

TZOB Genel Başkan Vekili Nuri Sorman, Bitlis merkez ve ilçe ziraat odaları başkanlarıyla Ahlat'ta bir araya geldi.

04.03.2013 13:09  Güncelleme: 13:12

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkan Vekili Nuri Sorman, Bitlis merkez ve ilçe ziraat odaları başkanlarıyla Ahlat'ta bir araya geldi.

Ahlat Ziraat Odası'nda düzenlenen toplantıya TZOB Genel Başkan Vekili Nuri Sorman, TZOB muhasip üyesi Mustafa Hepokur, TZOB Güneydoğu Temsilcisi Cevat Delil, Bitlis merkez ve ilçe ziraat odaları başkanlarının yanı sıra Ahlat Kaymakamı Osman Dölek katıldı.

Toplantı hakkında gazetecilere açıklama yapan TZOB Genel Başkan Vekili Sorman, bölgelere yaptıkları gezi program dahilinde Bitlis'e de gelip odalarının sıkıntılarını dinlediklerini ve bu sıkıntıları rapor haline getirerek hükümete sunacaklarını söyledi.

Sorman, şöyle konuştu:

"Toplantıda sıkıntıları dinledik. Her oda kendi bölgesindeki sıkıntıları bizlere aktardı. Ahlat Ziraat Odası coğrafi olarak mağduriyeti olan bölgemiz. Devletin yaptığı tarımsal desteğin farklı uygulanması yönünde talepler geldi. Ağırlıklı olarak hayvancılık yapılan bölgede, kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle, bölgedeki besicilere daha farklı bakılması, düşük faizli kredi talepleri oldu. Ayrıca üreticilerin ürününü satarken, sahte fatura kesen tüccarlar yüzünden prim mağduriyeti yaşadığını da öğrendik."

Bölgede tütün üretiminin yok olma noktasına geldiğini kaydeden Sorman, sözleşmeli tütün üretiminden dolayı, alıcıların bölgeye uğramadığını ifade etti.

Sorman, "Mazot, gübre ve elektrik maliyetlerinin yüksek olması, Ziraat Bankası'ndaki zirai kredilerdeki faiz komisyonlarından şikayetler var. Ayrıca yem bitkilerindeki desteklemelerin bu bölge şartlarına göre az olduğu talepleri geldi. Ayrıca sınır bölgelerinden gelen hayvanların, hayvancılığı olumsuz yönde etkilediği yönünde şikayetler var. Bu talepleri başta Başbakan olmak üzere, ilgili bakanlıklara rapor halinde ileteceğiz" diye konuştu.

Toplantı sonunda Kaymakamı Dölek ve AHZO Başkanı Necat Demirden, Sorman'a teşekkür etti.

Muhabir: Selcan Bayar

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TZOB Genel Başkan Vekili Sorman, Ahlat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement