Ankara'da 20 yıl önce, evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucunda yaşamını yitiren gazeteci yazar Uğur Mumcu, Nevşehir'de anıldı.
CHP Nevşehir İl Başkanlığı tarafından Nevşehir Ticaret Borsası konferans salonunda anma töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mumcu ile ilgili slayt gösterimi yapıldı.
CHP İl Başkanı Ahmet Göktaş, burada yaptığı konuşmada, "Uğur Mumcu'nun 20. yıl dönümünü anıyoruz. Bunu tüm demokrasi şehitleri, vatan ve millet için ölenler için anıyoruz. Onun nezdinde bu millete halkımıza yardımı olan bütün arkadaşlarımızı anmaya çalışıyoruz. Bilindiği üzere o araştırmacı gazeteciydi, dürüst bir insandı. İyi bir aile babasıydı. İyi bir eşti. İyi bir vatandaştı. Fakat devletimiz bu güne kadar, onun faillerini bir türlü çıkartamadı. Biz bunun faillerinin ortaya çıkartılması, tetiği çekenlerden ziyade, tetiği çektirenlerin ortaya çıkartılmasını istiyoruz" diye konuştu.
Yayıncı: Yücel Velioğlu - NEVŞEHİR
Son Dakika › Yerel › Uğur Mumcu'nun Ölümünün 20. Yılı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.