Ulusal Yas İlan Edilsin" - Son Dakika
Yerel

Ulusal Yas İlan Edilsin"

Ulusal Yas İlan Edilsin"

Gaziantep Yurttaş Hakları Derneği Başkanı Ali Peri, ‘Ulusal yas ilan edilsin’ çağrısı yaptı.

07.09.2015 16:41

Gaziantep Yurttaş Hakları Derneği Başkanı Ali Peri, 'Ulusal yas ilan edilsin' çağrısı yaptı. Dağlıca Bölgesi'ndeki terör saldırısı ile ilgili olarak, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en fazla şehit edildiği gün olmasından endişeliyim" dedi.

BEYAZ FULAR DAĞITTI

Peri, 'Ulusal yas ilan edilsin' çağrısı yapmak için düzenlediği basın toplantısında ilginç bir eyleme imza attı. Yanına getirdiği ve 'Barışın sembolü olsan' dediği beyaz fularları önce gazetecilere, sonra da vatandaşlara dağıttı.

Peri, "Ülke olarak inanılmaz kötü günler geçiriyoruz. Her gün yeni şehit haberleri ile sarsılıyoruz. Son olarak Dağlıca'da meydana gelen terör saldırısı ile de çok sayıda askerimiz şehit oldu. Kara bir gün yaşadık. Yetkililere buradan sesleniyorum. Bugünün ulusal yas ilan edilmesi lazım" diye konuştu.

"ARTIK YETER"

'Artık yeter' diye sözlerine devam eden Peri, barış ve huzur ortamının biran önce sağlanması gerektiğini söyledi. Peri, "Her gün ana kuzuları ölüyor. Yüreklerimiz dağlanıyor. Ülke olarak inanılmaz kötü günler geçiriyoruz. İnsanlarımız ölsün istemiyoruz. Analar ağlasın istemiyoruz. Ocaklar sönsün istemiyoruz. Durum çok vahim. Biran önce bu terör saldırıları sonlandırılmalı. Devletimiz gerekli önlemleri alıp girişimlerde bulunmalı" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulusal Yas İlan Edilsin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement