Orta Doğu ülkelerinden gelip, umuda yolculuk altında Avrupa'ya kaçmak için her yolu deneyen ve bir çok kez facialarla karşılaşayan göçmenlerin son girişimi bir turist gemisi oldu. Suriye uyruklu 2 kaçak göçmen Avrupa'ya kaçabilmek için Kuşadası'nda sahte belgelerle dev bir transatlantiğe binerken yakalandı.
Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriye uruklu Gabi Hanna (22) ve Soubhı Saleh (47), Avrupa'ya gidebilmek için kendilerine en kestirme yol olarak turist gemilerini gördü. Akdeniz turu kapsamında Kuşadası Limanı'na gelen 3500 yolcu kapasiteli ve kruvaziyer turizmi seferi yapan Norwegian Spirit isimli dev transatlantiğe binmek isteyen Suriye uyruklu Gabi Hanna ve Soubhı Saleh, liman güvenlik personelince yakalanıp polise teslim edildi.
Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine teslim edilen Suriyeli göçmenlerin, ifadelerinde, ülkelerindeki iç savaştan kaçtıklarını ve Avrupa'ya gitme hedefiyle turist gemisine binmeye çalıştıklarını belirterek, gemi kartlarını ise kendisini gemi yolcusu olarak tanıtan kişiden tanesi 8 bin dolara aldıklarını iddia etti. - AYDIN
Son Dakika › Yerel › Umuda Yolculukta Son Deneme - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?